Black Glove

Black Glove

Články

Black Glove od lidí z Irrational je u ledu, pracují totiž na Underworld Ascendant

Dobrou i špatnou zprávu přinášíme těm, kteří snad vyhlíželi divno-projekt Black Glove zasazený na psychedelickou divadelní scénu. Říjnový neúspěch na Kickstarteru byl jenom začátkem, který vyústil předpokládaný konec. Studio Day For Night Games, skládající se převážně z lidí, kteří pracovali na BioShocku, oznámilo, že celý pozoruhodný projekt ukládají pro tuto chvíli k ledu. Musí se totiž věnovat práci, která je uživí, což třeba v případě šéfa studia Joe Fieldera znamená pozici vedoucího designu na RPG Underworld Ascendant.

Fight Club #199 HD: V izolaci

Jubilejní dvoustovka je za rohem a číhá, aby nám s úšklebem připomněla, že už podcasty na Games děláme skoro 4 roky. Ale zatím máme ještě klid. Při natáčení Fight Clubu #199 se sešli Petr, Lukáš a Pavel jako moderátor, aby připomněli párty se čtenáři a probrali zajímavá témata uplynulého týdne. Došlo třeba na následující:

Tvůrci BioShocku vybírají na Black Glove, podivnou hru o ještě podivnějším divadle

V červnu založili tvůrci BioShocku ze zrušeného studia Irational Games nové studio Day for Night Games a rovnou představili svůj první projekt s názvem Black Glove, na jehož vývoj nyní vybírají přes půl milionů dolarů na Kickstarteru. Stačí při tom letmý pohled a je zcela jasné, že tento experiment rodokmen tvůrců nezapře. Výraz experiment neupoužívám náhodou. Black Glove je totiž koncepčně bizarní titul, který se odehrává v bizarním prostředí, ale právě z těchto důvodů je zároveň nesmírně zajímavý.

Tvůrci BioShock založili nové studio a chystají záhadnou hru Black Glove

Konec Irrational Games překvapil hodně lidí a samozřejmě se všichni ptali, co bude dál se značkou BioShock. Take Two ale fanoušky minulý týden uklidnila, když naznačila, že osud BioShock her je v rukou 2K Marin. Méně lidí už se ale zajímalo, co bude se zkušenými vývojáři, které si Ken Levine nevzal na svou novou štaci. Co by asi tak ale mohli dělat? Založit cirkus? Provozovat útulek pro psy? Kdepak, část z nich založila nové studio Day for Night Games a pomalu připravuje novou hru s názvem Black Glove.

Bleskovky

  • 10. 11. 2014 - Nadějně vypadajícímu titulu The Black Glove se nepodařilo na Kickstarteru vybrat ani polovinu požadované částky.