Nový díl Darksiders závisí na úspěchu HD remasteru
zdroj: tisková zpráva

Nový díl Darksiders závisí na úspěchu HD remasteru

9. 11. 2015 10:26 | Byznys | autor: Honza Konfršt |

Budoucnost série Darksiders byla v jednu chvíli přinejlepším nejistá – TQH v roce 2012 spadla z herního nebe a jednotlivé projekty a značky si rozebrali jiní vydavatelé. Zprvu tak pochopitelně nešlo zaručit, zda se ta či ona značka ještě vůbec dočká nějakého dalšího dílu. Jedním z takových případů byla i série Darksiders, kterou si zajistila firma Nordic Games. Nedávno vydala Deathinitive Edition, remaster druhého dílu hry s lepší grafikou a kompletní nabídkou DLC pro PC a současné nové konzole. U tohoto by však "kariéra" série Darksiders rozhodně dkončit nemusela.

Právě remaster totiž plní roli jakéhosi průzkumníka trhu, který by měl značku Darksiders dostat do povědomí co nejširšího okruhu hráčů. A pokud se tento krok podaří, tak začnou v Nordic Games vážně přemýšlet o vývoji třetího dílu nebo zkrátka další nové hry. Alespoň to vyplývá ze slov výkonného producenta hry Reinharda Polliceho.

zdroj: Archiv

Pollice se na komunitní stránce hry na Steamu vyjadřuje v tom duchu, že na Darksiders 3 pomýšleli již dříve, ale byla to právě reedice s příznačným názvem Deathinitive Edition, která měla hru zviditelnit a připravit půdu pro další regulérní díl.

Jak to dopadne s budoucností Darksiders, to zjevně záleží především na hráčích – jak moc se budou o HD remaster zajímat a jak moc budou hlasití ve svém požadavku na třetí díl, který už se ale bude muset obejít bez účasti původních tvůrců, nebo minimálně hlavních vizionářů. Joe Madureira, spoluzakladatel Vigil Games a hlavní kreativní síla na Darksiders, má totiž nové studio Airship Syndicate, které připravuje akční RPG Battle Chasers. Každopádně, co byste návratu Darksiders řekli vy?

Nejnovější články