Československo 38-89
Věková dostupnost

Československo 38-89

Články

V září vás čeká výlet do Protektorátu, Attentat 1942 uspěl na Greenlightu

Mrtvolu zastupujícího říšského protektora právě ozářil paprsek zeleného světla. Česká hra Attentat 1942 vyvíjená zástupci domácí vědecké obce uspěla na Greenlightu a v září letošního roku se objeví na Steamu. Tuhle netradiční adventuru, v níž vás čekají konfrontace s gestapem v době Protektorátu, ale také rozhovory s přeživšími z heydrichiády, si tak bude moci vychutnat o dost víc lidí než jejího předchůdce, Československo 38-89: Atentát – už jen kvůli tomu, že nová hra vyjde nejen česky, ale také anglicky, německy a rusky.

Seznam výherců, kteří získali lístky na vyhlášení cen Česká Hra Roku 2015

V rámci festivalu animovaných filmů Anifilm se ve dnech 6. a 7. května koná v Třeboni tradiční videoherní akce GameDay, která pro návštěvníky představuje ideální příležitost seznámit se s domácí herní scénou. Krom přednášek tuzemských vývojářů a možnosti zahrát si tituly českých i zahraničních tvůrců je ale součástí GameDay 2016 i vyhlášení nejlepší české hry za rok 2015. A právě na tuhle slavnostní událost se třicítka vylosovaných, kteří se zapojili do naší soutěže, dostane zadarmo. Pokud jste soutěžili, hledejte své jméno v článku. Tady je kompletní seznam.        

Pražská konference Game Developers Session opět přivítá vývojáře z celé Evropy

Pátek 27. a sobota 28. listopadu se pro české vývojáře, novináře a zájemce o vývoj her obecně ponese ve znamení největší české vývojářské konference Game Developers Session 2015. A nejenom české, nýbrž rovnou středoevropské, jak se chlubí organizátoři z organizace České hry. Mají k tomu ovšem dobrý důvod, který nejlépe prezentuje program dvoudenní akce, která nabídne celou řadu zajímavých přednášek i příležitostí k diskusi s tvůrci her z celé Evropy. „Je ještě nějaká šance se na GDS dostat, přestože se koná už teď o víkendu?“, ptáte se možná. Odpověď je pozitivní, stačí následovat tento odkaz. Pojďme se tedy podívat, čím konkrétně by vás mohla GDS 2015 zaujmout.

Příběh game jamu v Bílém domě aneb když hry vznikají s vládní podporou

Ať už mluvíme o velkých korporacích či nezávislé scéně, herní sféra je tak integrálně provázaná se soukromým podnikáním, že představa her vyvíjených státními institucemi stále zní bizarně. Mark DeLoura, herní vývojář a donedávna poradce Bílého domu pro digitální média, předtím rovněž šéfredaktor Game Developer Magazine, popularizátor game jamů i vcelku vysoce postavený manager v THQ nebo Sony, se to však snaží změnit. DeLoura nejen pomohl zorganizovat game jam přímo uvnitř Bílého domu, ale na své přednášce na Game Developer Conference se zajímavě rozpovídal o stavu her určených pro školy a vzdělávání, které stále více zajímají pozornost státních institucí nejen na západ od nás.

Válečná simulace Československo 38-89 získala prestižní ocenění za nejlepší vzdělávací titul

Česká a z Karlovy univerzity a Akademie věd pocházející vzdělávací simulace Československo 38-89 (které jsme se věnovali například v rámcí pravidelného pořadu Games TV) získala prestižní cenu Games Learning Society Showcase 2015, jež se udílela v americkém Madisonu. Jak již samotný název ocenění napovídá, jedná se o sdružení vývojářů, vědců a vůdčích osobností herního průmyslu, které se zabývají hrami čistě výukovými. 

Atentát na Heydricha v novém díle herního pořadu Games TV

Ambiciózní projekt Československo 38-89 má za sebou premiéru, zaměřenou na události po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Na místo, kde k samotnému atentátu došlo, vyrazil i štáb našeho pořadu Games TV.