Nenechte vyhynout slona indického! Zachraňte ho ve vylepšené verzi Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection
zdroj: tisková zpráva

Nenechte vyhynout slona indického! Zachraňte ho ve vylepšené verzi Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection

22. 8. 2017 12:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když se podíváte na celou slavnou sérii Zoo Tycoon, zjistíte, že každý díl byl ve světě přijat v podstatě úplně stejně – nadprůměrně, ale vždy bylo co zlepšovat. První dva díly vyšly na začátku století, zatímco ten třetí (dostupný jen na Xboxech) si dal s vydáním před čtyřmi lety poměrně načas. A i přes jeho vlažnější přijetí se Microsoftu zjevně vyplatí investovat do rozšířené edice s názvem Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection.

Na nové ultimátní kolekci zvířat pracuje tým z Asobo Studio, který je známý průměrnými adaptacemi filmových licencí (WALL-E, Ratatouille, Toy Story 3), ale vy si je možná pamatujete spíše díky závodům FUEL, které svého času nabízely nevídaně obrovský otevřený svět. O původní Zoo Tycoon z roku 2013 se sice postarali Frontier Developements, ale vzhledem k neustálé podpoře jejich pecky Planet Coaster a vývoji právě oznámené Jurassic World Evolution musel Microsoft sáhnout po jiném studiu.

Teď už však k samotné hře. Trvalo to dlouhých 13 let, než se série konečně vrátila tam, kde začala – na počítače. Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection vyjde vedle všech verzí Xbox One i na počítačích se systémem Windows 10, navíc s podporou Xbox Play Anywhere. To znamená, že si hru koupíte jen jednou a hrát ji můžete na libovolném zařízení, a ještě se vám mezi nimi přenášejí uložené pozice.

Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection zdroj: tisková zpráva

Díky zaměření na nové konzole a moderní počítačové sestavy se můžete těšit na podporu 4K rozlišení v ultra HD a HDR. Vylepšena nebyla pouze grafika, ale i obsah. Nová zvířata z Jižní Ameriky a Austrálie navýšila počet na bezmála 200 unikátních druhů živočichů, kteří se budou prohánět ve výbězích vaší snové zoologické zahrady.

Je možná škoda, že se Zoo Tycoon nedočkal remaku od Frontier Developments. Jistě by mu totiž slušely kreativní nástroje vyvinuté pro Planet Coaster. I přesto by mohlo opět jít o slušnou budovatelskou strategii s tématikou, která na trhu rozhodně chybí. Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection vyjde již 31. října 2017 s cenovkou 30 euro.

Nejnovější články