Příští týden se stanete loutkou totality ve druhé sezóně simulátoru Orwell
zdroj: tisková zpráva

Příští týden se stanete loutkou totality ve druhé sezóně simulátoru Orwell

16. 2. 2018 10:42 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ondra Švára ve své devítkové recenzi „simulátoru digitálního fízlování“ jménem Orwell chválil „špičkovou hratelnost“ a „originální nápady“, takže se rozhodně vyplatí důkladně pozorovat novinky o chystané druhé sezóně Ignorance is Strength. V té se vaše pravomoci ještě rozšíří – už nebudete jen špehovat, ale taky přímo fabrikovat nové pravdy. První ze tří epizod vyjde příští týden, 22. února.

Základní dějová linka je postavená podobně jako v případě paralelního příběhu první sezóny. Autoritářskému státu, jehož jste zaměstnancem, hrozí nebezpečí rebelantských bombových útoků, a vy musíte udělat všechno pro ochranu strany a lidu. Zároveň se dějí nepříjemné věci ve vedlejším státě Parges, kde nezávislý novinář podněcuje lidi k revoluci.

Sledování onoho pisálka, Rabana Vharta, bude jednou z vašich pravidelných aktivit. Můžete odposlouchávat jeho hovory, probírat se jeho e-maily a smskami, zírat na jeho galerii fotek a naslouchat své síti informátorů. Odhalíte toho určitě dost, ale je otázka, jak s tím naložíte. Co když se nějaké informace nebudou vládě hodit do krámu? Pak přijde čas na to, abyste realitu trošku pozměnili… nebo taky ne. To záleží na tom, jak moc posvátná je pro vás pravda.

zdroj: Vlastní

V druhé sezóně se budete potýkat i s časovým tlakem, protože v určitých vyhrocených situacích zkrátka nemůžete stihnout všechno. Který hovor budete odposlouchávat? Koho dáte sledovat? O kom si teď, tohle konkrétní odpoledne, vyzkoumáte nové informace? To všechno může ovlivnit, kam se příběh dál vyvine.

Po první únorové epizodě jménem Thesis budou následovat ještě dvě březnové. Antithesis vyjde 8. 3., Synthesis druhou sezónu zakončí 22. 3. Ať už si hru koupíte kdykoliv, vždycky za své peníze dostanete všechny tři epizody najednou. První sezónu jste si mohli pořídit za 10 eur, stejnou částku bych očekával i v případě pokračování.

Nejnovější články