Ve čtvrtek se o vládu nad Římem popere svůdná královna, maskovaný císař a houfce barbarů
zdroj: tisková zpráva

Ve čtvrtek se o vládu nad Římem popere svůdná královna, maskovaný císař a houfce barbarů

28. 11. 2017 14:26 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Empire Divided, DLC pro Total War: Rome II, vychází už ve čtvrtek 30. listopadu, a tak je čas na epický nový trailer. Po jeho zhlédnutí bude myslím všem jasné, které ze soupeřících stran krize třetího století fandí vývojáři z Creative Assembly. Nápověda: není to ani Tetricus, ani Zenobia. Jediným pravým císařem Římské říše je muž pocházející ze skromných poměrů, respektovaný armádou, nosící trochu strašidelnou masku… zkrátka Aurelián!

Trailer tedy preferuje historickou realitu, protože Aureliánovi se doopravdy povedlo porazit pretendenty a urvat vládu nad říší do svých rukou, ale vy si samozřejmě můžete dělat, co se vám zlíbí, třeba dovést k vítězství galské legie pod vedením Tetrica, nebo se radši vydat na východ, vtělit do nebezpečně atraktivní palmyrské královny Zenobie a rozpoutat politické hry, jak se (kleo)patří.

Krom Římanů se Evropou potloukají taky ozbrojené hordy Germánů, Sasánovců, Arménů a všech možných nomádů, takže kdybyste radši přispěli svou troškou k imperiálnímu chaosu, máte k tomu krásnou příležitost. Kdo ví, třeba se vám povede pád Říma o nějakých dvě stě let uspíšit.

Nejpůsobivější by to bylo asi za Kaledonce schované někde na Britských ostrovech, protože odtamtud je to do Itálie docela štreka, ale kdo ví – třeba by se vám to mohlo podařit, zvlášť když je imperiální infrastruktura v troskách kvůli šířícímu se moru a všudypřítomným banditům, kteří si pro sebe kradou už tak nedostatečné zásoby jídla. Akorát by možná bylo lepší provést invazi po moři než se snažit tvrdohlavě probít Tetricovou Galií.

zdroj: Vlastní

Politickou topografií ještě zamávají nové kulty – křesťanství, mithraismus a manicheismus. Ty budou s vaším svolením schopné vybudovat vliv ve vašich městech a učinit obyvatelstvo šťastným, jenže když se vám nakonec znelíbí šířením až příliš rebelantských myšlenek, nebude snadné je vyhnat. Taková akce stojí hromadu peněz, a ještě naštve ty, kterým se mezitím sympatičtí noví bohové zalíbili.

Inu, chaos je zábava. Kdo by rád seděl doma u krbu, baštil výbornou rybí omáčku garum a četl si Vergiliovy básně, když může krvácet z proříznuté tepny někde na neznámém bojišti? Sol Invictus, a tak dále, a tak dále. Toužíte-li nahánět lidi do masakru jako tupý dobytek jen proto, aby se vám na hlavě skvěl bezvýznamný kus vavřínu, připravte si na čtvrtek 17 eur, které můžete utratit třeba na Steamu.

Nejnovější články