Dead Trigger

Dead Trigger

Články

GDS 2015: Marek Rabas o prvních pěti letech fungování studia Madfinger Games

Brněnské studio Madfinger Games si od založení v roce 2010 vybudovalo velmi silnou pozici na trhu s mobilními hrami. Tvůrci sérií Dead Trigger nebo Shadowgun ale paradoxně začínali mobilnímu trhu navzdory a soudě dle GDS 2015 přednášky šéfa firmy Marka Rabase by z jejich počátečních historek mohl vzniknout solidní sitcom. Shrnutí prvních pěti let fungování Madfinger Games tak ukazuje, že vývoj her v ČR a SR rozhodně není nuda.  

Game Making University bude učit tvorbu her pod dohledem profíků

Počet tematicky jasně definovaných akcí pro zvídavé hráče a profesionální i amatérské vývojáře, které se v ČR a SR pravidelně konají, utěšeně roste, což je rozhodně hezký pohled.  Příští týden (8. – 10. listopad) se tak v Praze uskuteční další ročník Game Developers Session, zatímco v Brně se v úterý 5. listopadu rozjede pilotní série přednášek a prakticky zaměřených workshopů pod názvem Game Making university.

Datum vydání české střílečky Dead Trigger 2 se dozvíme příští týden z Tokia

Brněnské studio Madfinger Games udělalo se svou střílečkou Dead Trigger hodně parády a brzy se jí snad dočkáme i na PC (nebo tvůrci přeskočí jedničku a rovnou na PC vydají dvojku), když už na Greenlightu dostala v dubnu zelenou. Mezitím už se ale pomaloučku schyluje k premiéře Dead Trigger 2, kterou tvůrci oznámili na začátku roku a příští týden celému světu během Tokyo Games Show sdělí, kdy hru hodlají vydat. Tohle oznámení o oznámení navíc podpořili sadou screenshotů a nových informací o hře.

Greenlightem prošlo osmnáct nových her včetně Dreamfallu

V nejnovějším kole reality show jmínem Steam Greenlight zvítězily skoro dvě desítky her různého zaměření. V celé té sebrance primárně potěší přítomnost Dreamfall Chapters: The Longest Journey a neméně vymodleného Death Inc. Řada vítězů však pochází i z konzolových nebo tabletových vod, jako úspěšný český Dead Trigger, který bude nově k mání i na PC. Taktéž retro projekty by se daly krájet. Celý, pěkně velký, seznam her najdete uvnitř článku.