Dreamfall Chapters Book Four: Revelations
Věková dostupnost

Dreamfall Chapters Book Four: Revelations

Články

Fight Club #255 HD: Pláč a smích

S tvůrcem plošinovky Blackhole a autorem pořadu Indian Filipem Kraucherem usedli Martin Bach a Pavel Dobrovský v naší klubovně, aby natočili 255. díl podcastu Fight Club. A vzhledem k tomu, že minulý týden přinesl hned několik zajímavých událostí, o témata nebyla nouze. Ale ještě než jsme se zaměřili na aktuality, vyzpovídali jsme Fiolu ohledně chystaného vydání Blackhole na konzole a starostí, které portování hry na jiné platformy přináší.

Předposlední epizoda série Dreamfall Chapters vyjde 3. prosince

Čtvrtá epizoda adventurní série Dreamfall Chapters s podtitulem Revelations vyjde už tento čtvrtek 3. prosince. Vývojáři ze studia Red Thread Games oznámili datum vydání na Twitteru a prostřednictvím traileru, kterému byste se měli vyhnout, pokud jste ještě nedohráli všechny předchozí epizody. Důvod je prostý - obsahuje spoilery.

Díky drahé změně enginu je Dreamfall Chapters hezčí a šlape jako hodinky

Nestává se příliš často, aby došlo k výměnu enginu nejenom v průběhu vývoje, ale během procesu postupného vydávání hry po epizodách. Tvůrci z Red Thread Games se však do toho v případě Dreamfall Chapters pustili a hru předělali z Unity 4.6 na Unity 5.2. Výsledkem má být hra, která lépe vypadá, je stabilnější a méně náročná na hardware. Právě vysoké HW nároky byly jedním z problémů prvních tří kapitol, které i na výkonných sestavách nezvládaly udržovat framerate na vysokých hodnotách. Tohle všechno a mnohem víc změna enginu upravuje, údajně.