Europa Universalis IV: Common Sense

Europa Universalis IV: Common Sense

Články

Humble Bundle nabízí Europu Universalis IV se 17 DLC za cenu jednoho rozšíření

Pokud se vaše peněženka ještě nevzpamatovala z vánočního šílenství, ale nejradši byste si i tak udělali radost nějakou hutnou strategií od Paradoxu a neomezovali se přitom jen na základní hru, pak vás zachrání Humble Bundle. Europa Universalis IV, které táhne na sedm let, si vysloužila vlastní balíček s pořádnou porcí dodatků.

Datadisk Common Sense pro Europa Universalis IV rozvine správu provincií a parlamentní systém

Strategii Europa Universalis IV brzy rozšíří datadisk s názvem Common Sense, který se soustředí primárně na interní rozvoj jednotlivých států a na diplomacii. Důkazem je asi největší novinka v podobě parlamentu. Je dostupný pro anglickou monarchii a další budoucí vládní útvary: konstituční monarchii, konstituční republiku apod. Země s parlamentem musí svým provinciím garantovat v parlamentu určitý počet křesel, což se může obrátit proti vám.

Další datadisk pro Europa Universalis IV umožní hráčům použít selský rozum

Doba vlády králů a královen v Europa Universalis IV se blíží ke konci. Reálnou rozhodovací moc totiž díky datadisku s podtitulem Common Sense převezmou v konstitučních monarchiích parlamenty. Datadisk vyjde 9. června a krom prohloubení prvků, které souvisí s vedením země, nabídne nový systém vývoje a správy provincií, nová náboženství, nové možnosti chování k vazalským státům, případně nové možnosti vládnutí třeba pro státy s teokratickým systémem.