Europa Universalis IV: Conquest of Paradise

Europa Universalis IV: Conquest of Paradise

Články

Střílečky nebo simulátoru rybaření se od Paradoxu určitě nedočkáme

Paradox Interactive patří k firmám střední velikosti, o kterých si leckdo myslí, že vymřely. Pomyslný střední proud se pravda v posledních letech výrazně pročistil, ale Paradox stále přežívá a podle všeho se firmě docela dobře daří. Dokládá to i následující video, ve kterém hlavní tváře studia prezentují stručnou historií her od Paradoxu a nechybí ani zmínka o připravovaném RPG Runemaster.

Conquest of Paradise k Europa Universalis IV předvádí náhodné mapy

Europa Universalis IV u nás zrovna vyhrála v kategorii nejlepší strategie za rok 2013 a přitom se připravuje na vydání první velké expanze s názvem Conquest of Paradise. Název celkem jasně naznačuje, že v datadisku půjde o kolonizaci Ameriky respektive boj proti kolonizaci Ameriky - podle toho, jakou roli si vyberete.

Europa Universalis IV představuje na videu koloniální státy v datadisku

Nový datadisk do hodně povedené strategie Europa Universalis IV s názvem Conquest of Paradise vyjde už za dva týdny a tak autoři pomalu začínají vydávat videa. V tom aktuálním vám dají nahlédnout pod pokličku toho, jak fungují koloniální státy. Ty budou pro hru změnou, protože když jste si v minulosti zabrali nějakou kolonii, bylo to vaše teritorium navěky, nebo do doby, než vám ho někdo sebral v boji.

Indiánský Conquest of Paradise k Europa Universalis IV vyjde v půlce ledna

Paradox nakonec vydá velký datadisk Europa Universalis IV: Conquest of Paradise až 14. ledna, což ale vlastně není zase tak daleko, takže není třeba si nějak zoufat. Základní fakta o rozšíření se totiž nemění. Oproti původní hře dostanete možnost zahrát si za notně vylepšené nebo spíše modifikované indiánské kmeny.

Datadisk Conquest of Paradise pro Europa Universalis IV vám otevře bránu do Ameriky

Zatímco možná ještě stále testujete nové prvky a úpravy, které do parádní strategie Europa Universalis IV přinesl patch 1.3 z minulého týdne, můžete se pomalu chystat na první datadisk Conquest of Paradise, který bude od 11. prosince dostupný v digitální podobě za cca 15 dolarů.