Event[0]

Event[0]

Články

GamesPlay: hrajeme sci-fi adventuru Event[0]

Sci-fi záležitost Event[0] se úspěšně pokusila o využití uvěřitelné a samostatně působící AI v rámci schématu textové first-person adventury. Přestože je to hra krátká, daří se jí nabídnout zážitek, jaký vás nečeká při hraní žádného dalšího aktuálního titulu. Na to konto Event[0] uhranula Viléma, jak se můžete přesvědčit v textové recenzi, ale i Lukáše Grygara, který vám to názorně předvede v následujícím gamesplayi.

Sci-fi adventura Event[0] nabídne přímou komunikací s palubní AI v září

Event[0], hra, ve které budete komunikovat s palubním počítačem pomocí psaní libovolného textu, vyjde na PC a Mac už letos v září. Vývojáři oznámili, že tenhle unikátní projekt najdeme už za dva měsíce na Steamu a Humble Store a na blížící se vydání lákají také novým trailerem. Ten vám klade jednu zásadní otázku: „Co byste řekli počítači, kdyby na tom měl záviset váš život?“

Fight Club #203 HD: Sekanica

Ve Fight Clubu s pořadovým číslem 203 jsme se prali hlavně s technickými problémy, kvůli kterým byl přímý přenos takřka nekoukatelný. Naštěstí jsme pořizovali i offline záznam, na který se můžete nyní podívat, a čeká vás následující program. Tento týden jsme si nemohli odpustit hlavně debatu o next-gen verzi Grand Theft Auto V a možnosti hrát z pohledu první osoby. Hra od Rockstaru ale obstarala jen úvod podcastu a dál jsme se věnovali i jiným věcem.

Sci-fi drama Event[0] staví na přímé komunikaci hráče s počítačem psaním textu

Interakce hráče s umělou inteligencí se v drtivé většině her omezuje na soubor „povolených“ možností či voleb, které předurčí vývojáři. Občas se však objeví pokusy, které se snaží o přímou interakci v podobě možnosti komunikovat s AI prostřednictvím psaného textu. Před devíti lety dotáhli podobný experiment zřejmě nejdále tvůrci interaktivního dramatu Façade, které si rozhodně stáhněte a vyzkoušejte. A něco podobného se nyní snaží skupina vývojářů v projektu Event[0], ve kterém se hráč ocitá ve vesmíru a jeho přežití závisí na přímé komunikaci s AI prostřednictvím terminálů. Podívejte se sami na sugestivní ukázky ze hry, která vám zřejmě nedá spát.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
4. října 2016
Recenze