Godhood

Godhood

Články

Dojmy: Godhood bude jednoho dne božská strategie

Říká se, že první dojem je docela důležitý, ale nemělo by se na něj dávat úplně vždycky. Díky bohu, že jsem byl tentokrát trpělivější než obvykle. První dojem z božského simulátoru Godhood totiž nebyl vůbec dobrý, nakonec mi ale pod rukama vykvetla hra, se kterou nemůžu a nechci přestat.

Simulátor boha Godhood vstupuje do early accessu

Populous, Black & White, From Dust, The Sims… Hraní na boha je ve hrách zkrátka populární. Na téhle vlně se chce svést také Godhood od tvůrců jiného božského simulátoru Reus, nizozemských Abbey Studios. Jejich na Kickstarteru zafinancovaná hra se teď vydává vstříc zkouškám předběžného přístupu.

Godhood od tvůrců Reus vás nechá hrát si na boha, zkouší Kickstarter

Vývojáři z nizozemského Abbey Studios si vzpomněli na vyšlapanou cestičku, kterou za sebou nechaly strategické legendy jako Populous nebo Black & White, a zkouší své štěstí na Kickstarteru s budovatelským Godhood. Vytvořte vlastní náboženství, nechte svůj kmen růst, přesvědčte nevěřící, ale hlavně, hlavně přispějte na kampaň.

V božské strategii Godhood získáváte nové následovníky taktickými rituály

Hrát si na boha má své nezaměnitelné kouzlo. Zároveň může tato disciplína nabývat mnoha různých podob, například ve hře Reus jste pomocí elementálů přetvářeli povrch a podnebí celé planety. Její tvůrci ze studia Abbey Games nehodlají opustit tento specifický žánr, čehož je důkazem chystaná strategie Godhood. Jejím středobodem bude vaše náboženství, které rozšíříte s pomocí (krvavých) rituálů.

Tvůrci Reus připravují další hru na boha Godhood, budou se v ní uctívat i kočičky

Her z žánru god game rozhodně není tolik, aby někomu mohly vadit nově vznikající kousky. V pět let staré Reus jste se stali čtyřmi mocnými titány, kteří formovali celou planetu podle vaší vůle. Tvůrci z Abbey Games si poté odskočili ke strategické adventuře Renowned Explorers, aby se po delší odmlce vrátili s další „božskou“ hrou Godhood. Tentokrát žádné formování planety, ale tvorba vlastního náboženství.

Bleskovky

  • 28. 2. 2019 - Simulátor náboženství Godhood slaví úspěšnou kickstarterovou kampaň přidáním nových jednotek.