Habitat

Habitat

Články

Habitat – dojmy z hraní

Vesmírné hry mají i přes nynější boom často pověst dílek pro technické podivíny schopné i ve spánku vysvětlit orbitální rovnice, nebo alespoň pro nadšence do raketoplánů, kteří i tak znají nazpaměť historii programu Apollo. Ačkoliv je Habitat, hratelností kříženec strategie a simulátoru, určen i pro tuto sortu hráčů, jeho nejsilnější stránkou je právě otevřenost hráčským masám. Tenhle hybrid mezi Kerbal Space Program, F.T.L. a filmem Gravitace míří už ve své Early Access verzi notně vysoko.  

Sci-fi budovatelská strategie Habitat vyjde i na PlayStation 4

Budovatelská strategie postavená na vesmírném odpadu, Habitat, se dostaví na PlayStation 4. Hra je momentálně v programu Early Access pro PC, Mac a Linux a můžete se k ní dostat skrze spoustu různých digitálních distribucí za 15 eur. Vedle počítačů se ví také o připravované verzi hry pro Xbox One, ale teď k tomu tvůrci ze studia 4gency přidali společně s vydvatelem Versus Evil také verzi pro novou konzoli od Sony. Na ní si ale Habitat zahrajeme až někdy v průběhu příštího roku.

V sandboxové strategii Habitat budujete základnu z vesmírných odpadků

Habitat je jednou z her, které by bez Kickstarteru zřejmě nikdy nevznikly. Jde totiž o strategii či simulaci sandboxového budování vesmírné stanice v orbitu nad zničenou Zemí daleko v budoucnosti. Hra úspěšně prošla kickstarterem před pár měsíci a čerstvě je za 15 euro dostupná v rámci programu early access na Steamu. Brzy vám přineseme vlastní dojmy z hraní, ale mezitím se můžete podívat na dlouhé video, které hru předvádí ze všech možných úhlů.

Vikinské RPG Kyn slibuje strategické souboje ve fantasy světě

Severskou atmosféru ve fantasy hávu slibuje nová RPG strategie Kyn, jejíž vývoj studiem Tangrin jako vydavatel Versus Evil (spolupracuje i s tvůrci Banner Saga). Izometrická hra míří na hráče vyhladovělé návaly RPG viděných z pohledu první osoby a fandy vikinské estetiky. Nejde navíc o jedinou zajímavou hru, kterou Versus Evil chystá.