IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

Články

Konkurence War Thunderu? IL-2 Sturmovik se brzy rozroste o Kubáň a chystá simulaci tanků

Zdá se, že kreativní fúze 1C Games a tvůrců úspěšné prvoválečné simulace Rise of Flight, 777 Studios, byla pro značku IL2 nakonec velmi dobrým tahem. Po oživení realistického létání nad východní frontou v titulech Battle of Stalingrad a Battle of Moscow se již také kvapem blíží vydání dalšího okřídleného přírůstku do rodiny v podobě Battle of Kuban. Ten do hry přidá osm nových hratelných strojů a samozřejmě kampaň zasazenou do urputných bojů nad kubáňským předmostím z jara roku 1943, krátce po skončení stalingradské bitvy. 

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad vyjde v září

Dlouho, velmi dlouho už 777 Studios pracují na leteckém simulátoru IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad. Po několik měsíců dlouhé early access fázi, která začala v listopadu minulého roku, ale tvůrci potvrdili, že hra vyjde letos v září. Neznamená to, že by hra snad byla kompletně hotová. Tvůrci povedeného Rise of Flight: The First Great Air War ale prohlašují, že se blíží ke zdárnému finiši.

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad si zahrajete už v listopadu

Očekávaný IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad sice vyjde až v příštím roce, ale všichni, kdo si hru předobjednali, se budou moct vznést do oblak ještě letos. Někteří už v listopadu, jiní zase v prosinci. Pokud máte už předobjednanou prémiovou edici hry, zapište si do kalendáře 12. listopad. Ostatní, kteří si předobjednali standardní edici, se do Early Access verze na Steamu dostanou někdy v průběhu prosince. Konkrétní datum ještě vývojáři upřesní později.

Stuky a Jaky se prohání nad Stalingradem v novém IL-2 Sturmovik

Do nadpisu se vešly hned tři letouny a v traileru najdete minimálně ještě o jeden typ víc. Přiznám se, že po tom, jak dopadl IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover, přestávám vidět budoucnost série růžově. Vývojáři z 1C Game Studios sice slibují v IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad realističtější a celkově přesnější verzi vzdušné války nad Ruskem, ale podobné proklamace tak nějak patří k všeobecné slušnosti.

Tvůrci Rise of Flight chystaji IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

Nevalná kvalita IL-2: Sturmovik: Cliffs of Dover, minimálně po startu a dlouho poté, byla zřejmě pro 1C impulsem, aby se budoucnost série začala řešit dříve, než žádná nebude. A z výsledku by fanoušci nejenom zmíněné série, nýbrž leteckých simulátorů obecně, mohli mít radost. 1C totiž utvořila joint venture s kalifornským týmem 777 Studios, autory skvělého titulu Rise of Flight: The First Great Air War, čímž vzniklo nové studio 1C Game Studios, které bude produkovat další IL-2 Sturmovik tituly.