Immortal Planet

Immortal Planet

Články

Pokud ještě nemáte Tyranny, Pillars of Eternity nebo třeba Cat Quest, Humble Bundle se o vás postará

Je možná trochu škoda, že se tento bundle neobjevil před prázdninami. Najít si nyní v rozjíždějící se sezónně desítky hodin na hutná RPG nebude nic jednoduchého. Ale Humble RPG Bundle nabízí i menší, oddychovější kousky.

Čtenářské recenze: Immortal Planet, Zaklínač, Ve stínu havrana a další

Čtenářské recenze se na Games.cz těší vašemu velkému zájmu, přestože vycházejí tak trochu na pozadí klasických redakčních textů. Proto jsme se rozhodli dopřát vašim výtvorům více místa "na Slunci" a jednou za čas vám přineseme výběr těch nejzajímavějších čtenářských recenzí, které se vyrojily v uplynulém období. Tentokrát se můžete začíst do verdiktů nad českou retro adventurou Ve stínu havrana od Myitha a akčním RPG Immortal Planet od MickeyMutanta, do retrospektivy prvního Zaklínače od Petufa nebo do fallangovy recenze na Bastion. 

V akčním RPG Immortal Planet vás postihne ta nejhorší kletba ze všech – nesmrtelnost

Když máte strach ze smrti a chtěli byste se jí vyhnout, jak nejdéle to jen půjde – což je stav, v němž podle mě žije nemalé procento lidí – znamená to zároveň, že chcete být nesmrtelní? Nejspíš v tom bude nějaký rozdíl, protože zatímco první postoj mi připadá společensky akceptovatelný, proti tomu druhému vás důrazně varuje spousta kulturních artefaktů hlasitě prohlašujících: „Být nesmrtelný je vážně docela na nic.“ Patří k nim i Immortal Planet. Tohle hardcore akční RPG inspirované sérií Souls se totiž odehrává na planetě, jejímž nesmrtelným obyvatelům dlouhověkost vyrvala z mysli veškeré stopy příčetnosti.

V červenci vyjde izometrická akce Immortal Planet, která se odvolává na Dark Souls

Dark Souls jsou a zjevně ještě nějakou dobu budou fenomén, k němuž se obrací řada herních vývojářů. Jejich tuhou hratelnost se snaží napodobit již slušná řádka her, aktuálně třeba scifárna The Surge. Osvědčený princip ale nemusí nutně fungovat s pozicí kamery za zády ovládané postavy. Jako důkaz vám může posloužit připravovaná izometrická akce Immortal Planet od Tomasze Waclawka.

Immortal Planet je kreslená pocta stylu Dark Souls od tvůrce Ronina

Není to tak dlouho, co jsem si stěžoval na fakt, že každá druhá hra se ohání tím, že „je jako Dark Souls“ a už je tady další. Nicméně, tentokrát jde o pozoruhodný mix náročného realtime akčního boje a izometrického pohledu na celou situaci ve hře jménem Immortal Planet. Ostatně, co jiného, než podobnou inovaci byste chtěli od Tomasze Waclawka, který stojí za tahovou plošinovkou Ronin?
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
15. srpna 2017
Recenze