Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Věková dostupnost

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Články

Hry podle filmů: Dlouhá cesta ke kvalitě

Laciné pokusy vydojit ještě pár dolarů z populárního hitu kin, ale i pecky, o kterých se mluví se stejným obdivem jako o jejich filmových předobrazech. Hry podle filmů si prošly dost dlouhou a dost bolestivou cestu. Teď to ale vypadá, že se dostaly do cíle a nikdy nebyly v lepší formě. Možná i proto, že už vlastně podle filmů moc nejsou...

Retro GamesPlay: Indiana Jones and the Fate of Atlantis

V roce 1992 zasáhla fanoušky adventur (což ale byli v té době de facto všichni, co nějaké PC nebo Amigu vlastnili) absolutní bomba v podobě Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Hal Barwood s Noahem Falsteinem totiž ve hře dokázali nejlépe ze všech tvůrců her vystihnout ducha filmové předlohy. Společně sepsali scénář plný humoru, napětí i dramatických situací, který se v několika bodech větvil. Když k tomu přidáte na svou dobu skvělou grafiku a hádanky, vyjde vám z toho adventura, na kterou se jen tak nezapomíná. A dnes si ji připomeneme v retru se speciálním hostem. S Pavlem bude hrát Fate of Atlantis Patrik Špaček – vývojář, který ve volném čase maká na remaku této hry.

GOG konečně nabízí hry od LucasArts včetně X-Wing a TIE Fighter

Denně na nás útočí baterie nových her, které záměrně vypadají staře, tentokrát ale čelíme útoku her, které nejenom staře vypadají (a nemyslím to ve zlém), ale staré jsou. Staré, ale dobré. Vlastně dobré, některé z nich i vynikající. Polákům z GOG se totiž podařilo na světlou stranu síly přetáhnout Disney a hry této firmy se postupně začnou objevovat v nabídce oblíbeného digitálního obchodu. A jestli vás Disney netankuje, což bych chápal, mělo byste si vzpomenout, že Disney už nějaký čas znamená i LucasArts a Lucasfilm. Na GOG si tak můžete nově zakoupit šestici her od LucasArts včetně trojice, která doposud v digitální podobě k mání nebyla - X-Wing, TIE Fighter a Sam & Max.

Historie adventur #3: revoluce z ranče Skywalker

Pokračujeme v seriálu o historii adventur, který byl původně připraven jako přednáška pro komponovaný videoherní večer Press Start v Bio Oko. První díl pojednával o vzniku adventur a textovkách společnosti Infocom, druhý díl se zabýval prvními grafickými adventurami z produkce společnosti Sierra.