Lands of Lore: The Throne of Chaos

Lands of Lore: The Throne of Chaos

Články

To nejlepší z Games.cz - filmový Tomb Raider, nástupce Theme Hospital a hračky od Nintenda

Hned na začátek musíme říct, že máme v redakci radost. Hernímu průmyslu se nám tenhle týden povedlo opravdu a nefalšovaně překvapit, potěšit i uvést do rozpaků. Za překvapení může rozhodně Nintendo Labo, které nečekal opravdu nikdo. Je sice pravda, že Nintendo bylo ještě před Mariem jakousi „továrnou“ na hračky, ale to bylo dávno. Kartonové Toy-Cony nás zaskočily, ale po prvotním šoku musíme uznat, že na tom vážně něco bude. Potěšení má pak na svědomí duchovní nástupce Theme Hospital, nově oznámená Two Point Hospital. Snad se to tentokrát povede. A rozpaky? Inu, podívejte se na trailer na filmového Tomb Raidera sami…

Retro GamesPlay – hrajeme dungeon Lands of Lore

Dnes se jim říká „dungeon crawler“ ale pro nás byly v době vzniku prostě dungeony. A nemálo z nás se domnívalo, že za tenhle název vděčí i Dungeon Masteru, nekorunovanému králi tohoto žánru. Jenže éra dungeonů koncem 80. a na začátku 90. let stála na několika pilířích skvělých titulů a jedním z nich je i Lands of Lore, kterou vám dnes ukáže Pavel Dobrovský ve svém Retro GamesPlayi.

GoG.com oprašuje první dva díly Lands of Lore série

Série Lands of Lore má celkem tři díly, ale na ten třetí z roku 1999 by asi lidé, co kdysi pracovali pro Westwood, nejraději zapomněli. A já také. Proto vůbec nevadí, že v čerstvě vydané Lands of Lore kompilaci na GoG.com trojka nefiguruje. Když tak ale nad tím přemýšlím, vlastně nemám růžové vzpomínky ani na díl druhý s podtitulem Guardians of Destiny z roku 1997. Přešaltoval totiž z dungeonu s trochou adventuření na adventurku s podivnými souboji, roztáhl se na tuším 4 CD a zazdil velmi dobrý příběh, rozlehlý svět a zajímavé postavy nepříliš kvalitními FMV sekvencemi a celkovou pomalostí enginu.