Bývalé studio Psygnosis končí
zdroj: tisková zpráva

Bývalé studio Psygnosis končí

22. 8. 2012 15:40 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dá se říci, že v dnešní době vývojářská studia padají jak hrušky po dešti.

Dalším, kdo patří do řady zrušených týmů jsou Studio Liverpool, které bylo založeno v roce 1984 jako Psygnosis. Tehdy tvořili hry na ZX Spektrum a Commodore 64. Pod křídla Sony se dostali v roce 1993 a asi největší úspěch zaznamenali v roce 1995 WipeOutem, který s nimi vydržel prakticky až do dnešních dnů, kdy se přejmenovali na Studio Liverpool. Z dalších titulů, které se milovaly miliony hráčů jmenujme Shadow of the Beast, Colony Wars, G-Police či Destruction Derby.


Jenže doba je zlá a na tým dopadla sekera restrukturalizace. Vyjádření Sony a PlayStation Europe je následující: „Bylo rozhodnuto, že Liverpool Studio bude zavřeno. Jednalo se o důležitou součást SCE Worldwide Studios od počátku PlayStationu a této značce po dlouhá léta výrazně pomáhala. Všichni, kteří se studiem měli co do činění mohou být hrdí na své zásluhy“. Proč tedy došlo k uzavření Studio Liverpool?

Jde o součást globální reorganizace struktur Sony. To se chce soustředit zdroji na další evropské odnože. Ostatně už v roce 2010 to měl Liverpool nahnuté. Uzavření se týká jen vývojářského týmu, jinak zůstanou oddělení v Liverpoolu fungující stále aktivní. Co se týče samotného personálu studia, ten prý bude v rámci reorganizace přesunut do jiných divizí Sony. Podle některých zdrojů v této době Liverpool pracovali na dvou titulech pro PlayStation 4, z čehož jeden měl být nový WipeOut.


Nejnovější články