Dokument NewGame chce zmapovat část české vývojářské scény
zdroj: tisková zpráva

Dokument NewGame chce zmapovat část české vývojářské scény

27. 1. 2016 17:35 | Novinky | autor: Adam Homola |

Na Startovači se dnes objevil na české poměry unikátní projekt s názvem NewGame. Nejde o indie hru, nýbrž o jakousi místní verzi známého dokumentu Indie Game: The Movie. NewGame bude časosběrný dokument o vývoji počítačových her u nás. Samozřejmě za předpokladu že se jeho autorovi podaří na Startovači vybrat alespoň 65 tisíc korun.

Hlavním tahounem projektu je Aleš Brunclík, student posledního ročníku magisterského oboru Audiovizuální Tvorby v Opavě. Sám Brunclík se popisuje jako vášnivý hráč se zájmem o vývoj a tak chce pomocí NewGame spojit příjemné s užitečným a nahlédnout pod pokličku vývoje.

Podobně jako Indie Game: The Movie nebude ale NewGame mapovat kompletní vývoj všech her v ČR a zaměří se pouze na čtyři konkrétní kousky. Na blížící se Samorost 3, pořád trochu vzdálené Space Engineers, stále existenčně nejistý Ghost Theory a maličkou Phonopolis.

Dokument momentálně vzniká za podpory Slezské Univerzity v Opavě. Ta Brunclíkovi hradí náklady na cestovné, ale zbytek (ubytování, štáb, technika...) už musí autor hradit ze svého. Dle jeho slov by finanční podpora vybraná prostřednictvím Startovače podpořila především kvalitu i kvantitu natočeného materiálu.

Část vybraných peněz by šla třeba mimo jiné na pokrytí cestování s Dreadlocks, kteří svoji novinku Ghost Theory zasadili do reálných lokací, jak psal Aleš v nedávném článku. Podpora NewGame vás nemusí stát moc - k dokumentu v HD kvalitě se dostanete už za 150 Kč. Za 300 Kč pak můžete mít své jméno v titulcích.

Za 10 000 Kč se můžete mimo jiné seznámit s vývojáři jedné ze jmenovaných her a od příspěvku ve výši 40 000 Kč či více už všechny jmenované hry získáte. NewGame je teprve na začátku cesty a v době psaní textu má Brunclík přislíbeno 4 550 Kč. Do 65 000 Kč je ještě dlouhá cesta, ale do konce kampaně na Startovači zbývá 59 dnů.

Nejnovější články