Games with Gold kraluje Shadow Warrior, PS Plus má Rime a Knack
zdroj: tisková zpráva

Games with Gold kraluje Shadow Warrior, PS Plus má Rime a Knack

1. 2. 2018 12:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je tu další měsíc a s ním pravidelná várka her, které dostanou všichni předplatitelé služby PS Plus na konzolích od Sony a Games with Gold na strojích od Microsoftu. Některé měsíce jsou slabší, jiné silnější. Únor udělá dle mého názoru radost majitelům Xboxu, zatímco vlastníci PlayStationu nemají moc co oslavovat.

Jakožto čerstvý majitel konzole PS4 nejsem únorovým výběrem titulů zrovna okouzlen. Seznamu se snaží dominovat dvojice her Knack a Rime, ale při pohledu ke konkurenci není moc pochyb o aktuálním vítězi soutěže: „Kdo tento měsíc poskytne lepší hry?“

Rime rozhodně není špatná trojrozměrná plošinovka. Okouzlí vás vizuální stránkou, příjemnými prostorovými hádankami, dokáže v lecčems překvapit a umí vyvolat i pár emocí. Jen si na ni po dohrání už nevzpomenete. Nezanechá ve vás nic opravdu silného, byť se o to snaží.

A pak je tu Knack. Jeden z úvodních titulů pro PS4, který byl určen k jediné věci – naoko zaplnit obchod startující konzole. Když se dívám na něj a na další tituly z PS Plus pro PS3 a Vitu, skoro u všech se průměrná hodnocení na Metacriticu pohybují kolem padesátky. Tedy opravdu průměrný průměr. Patří tam ještě Spelunker HD a Mugen Souls Z pro PS3 a Exiles End pro Vitu. Nejlíp z toho vychází RPG tahovka Grand Kingdom pro obě starší konzole. VR StarBlood Arena už to také nezachrání.

zdroj: Vlastní

Na druhé straně u Microsoftu je tráva o něco zelenější. Majitelé Xbox One ode dneška mohou sáhnout po prvním díle Shadow Warrior (tedy prvním ze dvou moderních). Návrat téhle akční, krvavé, brutální a docela humorné střílečko-sekačky se zkrátka povedl a nezůstal svým předchůdcům nic dlužen. Na jeho úspěch navázal i druhý díl, který si ale musíte přikoupit sami.

Druhou hrou pro Xbox One, která bude dostupná od 16. 2., je už ne tak kvalitní Assassin’s Creed Chronicles: India. Plošinovková 2,5D odnož zabijáků v kapucích nesklidila žádné velké ovace, a jak návštěva Indie, tak i Číny a Ruska si od kritiků vysloužila jen průměrná až lehce nadprůměrná hodnocení.

zdroj: Archiv

V případě Xbox 360 si pro vás Microsoft připravil dvě závodní hry – Split/Second a Crazy Taxi. Crazy Taxi je stárnoucí, ale nehynoucí klasika o zběsilém taxikáři, který se ve svém kabrioletu spolu se zákazníky prohání absurdní rychlostí ulicemi velkoměsta.

Split/Second byla svého času velkým překvapením: akční závody, které kromě bouraček mezi závodníky vynikaly také katastrofami na trati, o něž se starali pořadatelé televizní reality show. Ne, nebyla to snaha o příběh ve stylu posledního Need for Speed, ale příjemné zpestření jednotlivých závodů, které byly díky tomu nevyzpytatelné a zároveň pěkné na pohled.

Jedna věc mi však vrtá hlavou. Split/Second má být dostupná již dnes, ale na oficiálních stránkách je na její pozici stále akční Zombi. A má tam zůstat až do poloviny února. Tak snad se Split/Second ještě objeví, protože takhle kvalitních arkád dnes už moc nevychází.

Crazy Taxi zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články