Hladová zvěř v aljašské ledové pustině The Wild Eight vás možná nezabije. Někdy se chce kamarádit
zdroj: tisková zpráva

Hladová zvěř v aljašské ledové pustině The Wild Eight vás možná nezabije. Někdy se chce kamarádit

16. 10. 2017 16:44 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

No, tak ze tří až čtyř měsíců potřebných k dokončení hry je ve výsledku rok. Tedy bude, v únoru. Možná. Ale což, dokud se obsah hry rozrůstá, tak to nelze mít tvůrcům za zlé. Multiplayerový survival The Wild Eight dostává ukázkovou porci péče – neuběhne týden bez opravy chyb či nového obsahu. A jeden obsahový balík dorazil právě teď.

Nehostinná ledová pustina uprostřed Aljašky slibuje brzkou smrt umrznutím, hlady či sežráním vlky každému, kdo do ní zavítá. Skupinka osmi pasažérů si tuto krajinu pochopitelně nevybrala za svou dovolenkovou destinaci, ale měla to štěstí (nebo tu smůlu?), že přežila pád letadla. To byla ještě brnkačka oproti přežívání, které je teprve čeká. A ve výsledku to zvládnou jen ti nejsilnější. Ti slabší mají padáka a budou sežráni.

Doteď jste museli spoléhat jen sami na sebe a své blízké přeživší, ale to se s novým updatem Animal mění. Jak již název napovídá, tentokrát byla upravena zvířecí stránka hry, i když z lidí jsou zde vlastně také zvířata... Zkrátka a dobře, jeleni už nejsou jen chodící zásobárnou masa, protože si jednoho z nich můžete ochočit.

zdroj: Archiv

Je dobré mít zvířecího kamaráda, ale ještě je lepší vyrobit si sáně a zapřáhnout je za jelena, když zrovna není po ruce člověk, který by suploval psy. Jelen vám pak vozí věci, které se vám nevejdou do batohu, a vy si připadáte tak trochu jako vyhublý Santa Claus, co musel v sekáči splašit náhradu za soby.

Ochočit půjdou i další zvířata, jmenovitě dokonce vlk, který vás vrčením varuje před blížícím se nebezpečím a v případě ohrožení se neváhá vrhnout na agresory. Zajímalo by mě, zda se se svým mazlíkem můžete schoulit do klubíčka a neřešit tak rozpalování táboráku, ale tím už se tvůrci bohužel nechlubí.

the wild eight road map zdroj: tisková zpráva

Ale ochočení zvířete s sebou nepřináší jen výhody. Logicky jde o další hladový krk navíc, který se najednou neumí živit sám, takže mu musíte shánět potravu. Je tak důležité zvážit, zda se další příživník vyplatí, nebo zda to budete nadále zkoušet na vlastní pěst. A teď si představte, že s ušlechtilým jelenem navážete pouto, dáte mu jméno, ale dojdou zásoby… Dokážete se s ním rozloučit tím nejhorším možným způsobem?

Kromě aktuálního updatu se hra do konce roku dočká ještě dvou dalších. V listopadu se obsahový balíček zaměří na nový soubojový systém, lepší AI nepřátel a nová zvířata, zatímco v prosinci si upravíte vzhled postavy a splníte čerstvé vedlejší úkoly. Kromě toho dorazí ještě nový trailer a digitální komiks. A když vše půjde podle plánu, opustí The Wild Eight v únoru příštího roku předběžný přístup na Steamu a vyjde v plné verzi spolu s kompletním příběhem, novými bytostmi a předměty.

Nejnovější články