Nintendo chystá další várku Pokémon her včetně bojovky Pokkén Tournament DX
zdroj: tisková zpráva

Nintendo chystá další várku Pokémon her včetně bojovky Pokkén Tournament DX

8. 6. 2017 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Všechny zvrhlíky, kteří se vyžívají v brutálních zápasech roztomilých zotročených příšerek, do jejichž řad se hrdě řadím, určitě budou zajímat informace, o něž se Nintendo podělilo v nedávné prezentaci Pokémon Direct. Došlo totiž k oznámení hned tří (nebo pěti, podle toho, jak to počítáte) nových her – bojovky Pokkén Tournament DX na Switch, a dvou (nebo čtyř) pokémonních RPG na rodinu handheldů Nintendo 3DS.

V Pokkén Tournament DX se chopíte ovládání jedné z kapesních příšerek a pomocí komb, speciálních úderů nebo dalších bojovkových stálic zkusíte zlikvidovat nepřátelskou zrůdičku. Zapomeňte na tahové strategizování, tady bude plamenomet střídat bleskový útok s děsivou frekvencí. No prostě Tekken, jenže s Pokémony.

Dřívější verze hry už kdysi vyšla na konzoli WiiU, ovšem na Switchi hráče čeká řada novinek, například nový mód Team Battle, v němž si vyberete hned 3 Pokémony a bojujete, dokud jedné ze stran nedojdou obětiny. Také můžete soutěžit v denních výzvách a získat různé bonusy. A pak tu je ještě pětice nových Pokémonů, například drsný tučňák Empoleon nebo barevná sova Decidueye. Pokkén Tournament DX vyjde 22. září.

 

Ale teď ke klasickým RPG. Slovo „klasické“ jde zde hned dvojnásobně případné, protože ani jeden z chystaných titulů na 3DS není technicky vzato úplnou novinkou. Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon rozšíří Pokémon Sun and Moon, jehož recenzi od Miloše Bohoňka si můžete přečíst tady. Ve verzi Ultra vás čekají další kousky příběhu a nové herní prvky, ale konkrétnější informace budou odhaleny až v následujících měsících.

Něco málo lze ovšem vyčíst z prvních obrázků legendárních Pokémonů (nebo „ultra bestií“) jménem Solgaleo a Lunala. Nově jsou propletení se zvláštním černým brněním, typickým pro zlého legendárního Pokémona, sympaticky zvaného Necrozma. Že by se z původně hodných zvířátek stali padouši přetažení na temnou stranu? To se ukáže 17. listopadu.

Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon zdroj: tisková zpráva

Posledními Pokémony na holení jsou opravdové rodinné klenoty – Pokémon Gold a Silver, tedy hry druhé generace původně pro Game Boy Color. Vyjdou totiž na 3DS ve své původní podobě, ovšem s několika vylepšeními. Jak říká oficiální vyjádření: „Samozřejmostí ale budou některé výdobytky moderního herního průmyslu, jako je bezdrátová komunikace pro bitvy a výměnu Pokémonů. Obě hry budou kompatibilní se službou Pokémon Bank a jejich vydání je naplánováno na letošní podzim.“

To všechno je pěkné, i když mě by stejně nejvíc ze všeho zajímalo pokémonovské RPG vyvinuté přímo pro Switch, spíš než bojovkový spin-off. Ale víte, jak to je. Pokémoni prostě a jednoduše neumírají, jenom občas omdlí, a tahle série tak bude pokračovat nejspíš donekonečna. Je tedy jenom otázkou času, než se Charmandera a jeho ve všech ohledech méně roztomilých a ikonických následovníků dočkáme i na Switchi.

Nejnovější články