Samostatný datadisk Escalation pro Ashes of the Singularity se zaměří na kampaň
zdroj: tisková zpráva

Samostatný datadisk Escalation pro Ashes of the Singularity se zaměří na kampaň

11. 10. 2016 11:18 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tak dlouho vznikalo DLC pro realtime strategii Ashes of the Singularity, až se z něj stal samostatný datadisk. Nese jméno Escalation a status standalone datadisku podtrhuje jeho karta hry Steamu. Znamená to, že není zapotřebí vlastnit původní hru a navíc s Escalation budou fungovat všechna zakoupená DLC pro základní hru.

Datadisk vyjde 3. listopadu a v rámci předobjednávek je nyní k mání za 75 % ceny, tedy necelých 30 eur (něco málo přes 800 korun). Majitelům původní edice hry navíc tvůrci nabízí dodatečnou slevu na konečných 20 eur (cca 550 korun).

Escalation staví na základech původní hry s tím, že tvůrci chtějí zapracovat zejména na tom, co se hráčům nelíbilo. Primární je obohacení obsahu pro jednoho hráče. To znamená větší důraz na kampaň, jež se v případě Escalation zaměří na bližší představení znepřátelené rasy Substrate. Hrát přitom půjde za obě strany konfliktu – za lidstvo i za ty, kteří si kladou za cíl homo sapiens vyhladit.

Escalation navíc přinese i novinky do původní hry, kde se můžete těšit na nové mapy pro singleplayer i pro multiplayer nový, rozšířený pohled na mapu. Nově půjde podstatně víc odzoomovat a získat tím mnohem lepší přehled o bojišti. Tomuto se autoři původně prý bránili, nakonec však přeci jen uznali, že se jen těžko vede globální válka pouze za pomocí jedné minimapy v rohu.

O pozadí rozhodnutí tohoto i několika dalších rozhodnutí pak vypráví příspěvek na fórech hry. V tom tvůrci popisují snahu uspokojit dva rozdělené tábory – fanoušky Total Annihilation a ty, kteří preferovali komplexnější Supreme Commander. Původně se přitom tvůrci přiklonili k inspiraci prvním jmenovaným titulem, záhy však zjistili, že něco takového je na hru v roce 2016 možná přeci jen příliš málo. Escalation by tedy měla být větší, lepší a rozsáhlejší.

Díky tomu tak nyní Stardock smýšlí o Escalation jako oddělené větvi – tvůrci budou obě hry (tedy základní Ashes of the Singularity i Escalation) brát jako dva tituly a novinky v jedné z her se nemusí nutně reflektovat v té druhé. Přídavek i základní hra cílí na trochu odlišné publikum a svým způsobem tak Ashes of the Singularity může nyní sloužit pouze jako úvod do podstatně většího zážitku, jakým je právě Escalation. Zmiňovaný příspěvek na fórech nadále slouží jako návod pro uplatnění slevy (objednávat lze zde) a zmiňuje v přehledné tabulce rovněž i rozdílné aspekty, jakými budou disponovat obě edice her.

Nejnovější články