Seznamte se se zákulisím vývoje Metal Gear Solid, Baldur’s Gate II a World of Warcraft
zdroj: Konami

Seznamte se se zákulisím vývoje Metal Gear Solid, Baldur’s Gate II a World of Warcraft

4. 4. 2019 11:34 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V redakci jsme si velmi oblíbili knihu Blood, Sweat, and Pixels od Jasona Schreiera z Kotaku. Odkrývá totiž roušku tajemství, která zahaluje vývoj úspěšných her, rozšiřuje čtenářovo povědomí o náročném procesu a vysvětluje, proč se v našich oblíbených hrách vyskytují některé věci, které nám vadí. Podobných knih je samozřejmě víc a nejnovější Humble Bundle jich nabízí dvě desítky.

Možná v některých případech nepůjde o natolik zákulisní vyhrabávání pravd o vývoji her jako v knize jmenované výše, ale rozhodně to bude zajímavé čtivo. Kolekce knih nakladatelství Boss Fight Books nabízí kritický, historický, ale i čistě osobní pohled na spoustu legendárních her.

Tvůrci jednotlivých knih mohou být například spisovatelé s láskou k dané hře, kteří se rozhodli sepsat její životní cestu. Mezi autory se najdou také tvůrci her (jiných, než o kterých píší), kteří mají na daný titul svůj kritický názor. A pak jsou zde i případy, kdy je kniha psaná přímo s komentářem původních vývojářů.

Humble Bundle zdroj: tisková zpráva

Knihy v bundlu na rozdíl od Blood, Sweat, and Pixels jdou do mnohem dávnější minulosti, v případě příběhu hry Galaga se vracejí i do 80. let minulého století. O této kultovní klasice si můžete přečíst 136 stránek za pouhý 1 dolar a navrch dostanete další tři knížky o hrách ZZT, Mega Man 3 a EarthBound.

Na další úrovni za 8 dolarů se odemyká řádka dalších velmi zajímavých kousků. Díky Mattu Bellovi zavzpomínáte na příběh a mechanismy Baldur’s Gate II, sourozenci Burchovi vám podají svůj pohled na Metal Gear Solid, dále je zde Super Mario Bros. 2, Bible Adventures a Soft & Cuddly.

Poslední úroveň příspěvku za 15 dolarů je nejvýživnější. Zahrnuje v sobě všechny předchozí knihy spolu s dalšími jedenácti, mezi kterými najdete tituly jako Shadow of the Colossus, Spelunky, World of Warcraft, Chrono Trigger, Katamari Damacy nebo třeba Shovel Knight, kterému se mimochodem věnuje i Schreier. Tenhle bundle se zdá být ideální příležitostí pro doplnění vzdělání.

Nejnovější články