Tvůrci Torchlight se vrací s explorativní puzzle adventurou Hob
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Torchlight se vrací s explorativní puzzle adventurou Hob

18. 8. 2015 15:08 | Novinky | autor: Adam Homola |

Runic Games jsou známí především díky dvěma dílům Torchlight. Jenže už je to pár let, co se na trhu objevila Torchlight II a od té doby po Runicu ani vidu, ani slechu. Teď se ale tvůrci vrací a oznamují zcela novou hru: Hob. Půjde o expolorativní adventuru pro PC a zatím blíže neurčené konzole.

Hob se odehrává v překrásném a nebezpečném světě, který neznáte - nejde o nějakou známou lokaci ze Země, na kterou by grafici jen natáhli například sci-fi textury. Fiktivní planeta s sebou nese i krásný duální rozpor: na jejím povrchu je všechno krásné a život zde rozkvétá, zatímco zpod povrchu jsou slyšet jen ozubená kola a hukot technických zařízení. Tam se totiž skrývají tajemné stroje, které mohou být podle artworků hodně velké.

Čím více budete Hob hrát, tím více byste se měli dozvídat o ohrožené planetě a nakonec i o tom, co s tím můžete udělat. Vaším úkolem bude ale hlavně přežít a porozumět skutečnému účelu vaší postavy v souvislosti s prostředím. K tomu vám dopomůže celá plejáda schopností a nakonec i přeměna samotné podstaty světa. Co to přesně znamená uvidíme asi až po vydání...

zdroj: Archiv

Velmi zajímavě a odvážně zní také fakt, že Hob nemá mít žádné texty ani dialogy. Celý příběh vám budou vývojáři postupně odhalovat skrze prozkoumávání a interakci s prostředím i s podivnými formami života, které na planetě žijí. Byť může Hob vypadat z některých obrázků jako plošinovka, měli bychom se dočkat regulérní explorativní adventury se spoustou enviromentálních puzzlů.

Kdy Hob vyjde, zatím nevíme. Vzhledem k absenci data vydání to ale asi letos nebude. Stejně tak zůstává zatím nezodpovězená otázka, co bude s Torchlight 3. Případně s tím věčně spekulovaným a tvůrci slibovaným MMO ze světa Torchlight. Na obojí si ale asi ještě nějakou dobu počkáme a popravdě se nelze Runic Games divit, že si chtěli po dvou "stejných" hrách vyzkoušet něco trošku jiného.

Nejnovější články