V akčním hororu Get Even musíte rozlišit skutečnost od halucinací
zdroj: tisková zpráva

V akčním hororu Get Even musíte rozlišit skutečnost od halucinací

19. 8. 2016 11:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

O Get Even jsme naposledy psali před více než dvěma roky. Od té doby ovšem bylo ticho po pěšině, až nyní se hra připomíná novým trailerem. Znamená to, že můžete zapomenout na to, co jste se o hře před lety dočetli (to už jste ostatně udělali), vývojáři z The Farm 51 totiž celý projekt přepracovali a ze sci-fi střílečky udělali mnohem hutnější hororovou akci.

Polské studio The Farm 51 stojí třeba za NecroVision nebo povedenou akční adventurou Deadfall Adventures. Get Even vypadá nejlépe z jejich dílny a minimálně z traileru je cítit příjemně tísnivá atmosféra. Zároveň ale potěší všechny fandy hororu, kteří nejsou rádi, když jim hra bere možnost se bránit. Akce bude nedílnou součástí hry, i když by neměla přebít dojem z hrozivých chodeb léčebny.

Hlavním hrdinou je Cole Black, který se probral v psychiatrické léčebně, jež nepoužívá příliš standardní metody. Stejně jako mnoho jiných „chovanců“ i Black má na očích přístroj, s nímž se může vydat do hlubin lidských vzpomínek. Což bude potřebovat, protože si nepamatuje nic. Jen to, že se sem vydal, aby zachránil dívku, na níž někdo připevnil časovanou nálož.

zdroj: Archiv

Co se ale stalo dál, není vůbec jasné. Black musí pátrat po chodbách léčebny a snažit se odhalit minulé události, ovšem na každém kroku ho sužuje otázka, co je realita, a co není. Jak vám názorně ukáže trailer, nemůžete se mu divit, protože halucinace se objevují na každém kroku. Tedy, pokud to jsou halucinace.

Je jasné, že roli v příběhu sehraje zařízení, které mají chovanci na očích. Minimálně někteří jsou navíc značně agresivní, takže využijete veškeré zbraně, které budou k dispozici. Get Even vás rozhodně nepostaví do role někoho, kdo si jen svítí mobilem na cestu a utíká před hrozbou. V prohloubení atmosféry navíc autorům pomůže i technologie Auro 3D, která by měla dodávat velmi plastický trojrozměrný zvuk.

Je pravděpodobné, že padl původní záměr, že některé vaše nepřátele budou hrát živí hráči – to by moc nešlo dohromady s příběhovým zaměřením či hutnou atmosférou a hlavně se o takovém prvku tisková zpráva nezmiňuje.

Get Even vypadá jako velmi nadějný přírůstek do hororového žánru. Namco Bandai hodlá hru vydat na jaře příštího roku pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články