Hardware Club #5: Výrobní procesy, taktování AMD, delid
zdroj: Vlastní foto autora

Hardware Club #5: Výrobní procesy, taktování AMD, delid

25. 3. 2018 12:38 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Pátý díl Hardware Clubu vysílal v neúplné sestavě, tedy bez Petra, který se zdržoval v San Franciscu na herní konferenci GDC. Relaci tentokrát otevíral Jindra, který popovídal o výrobních procesech čipů a výhledu do budoucna. V druhé půli jsme se ještě vrátili k tématu předchozího dílu, a to k přetaktování.

I bez levého křídla jsme se přesto snažili naplnit stopáž zajímavou diskuzí. Náročné téma si vybral Jindra, který hned v úvodu popovídal o dnešních výrobních procesech, přechodu na 7 nm i možné budoucnosti polovodičového průmyslu. Nemohli jsme z toho vynechat ani Intel, který stagnuje na 10 nm. Rozhodně stojí za poslech!

V druhé půlce jsme oživili téma taktování, nyní konkrétně přetaktování procesorů AMD a očekávání následující generace Ryzen 2000. A kdo by se rád dozvěděl něco o delidu, nechť vydrží až do konce.

zdroj: Vlastní

Podcasty od Games.cz, a další videa od naší redakce, můžete sledovat i na našem YouTube kanálu. Případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články