Jubilejní LEVEL 250 mapuje historii herních časopisů a rozdává kódy do World of Tanks
zdroj: tisková zpráva

Jubilejní LEVEL 250 mapuje historii herních časopisů a rozdává kódy do World of Tanks

20. 2. 2015 20:15 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Slavit dvoje narozeniny dva měsíce po sobě, to se jen tak někomu nepoštěstí. LEVEL je ale výjimkou a po lednových oslavách 20 let existence časopisu nyní vychází kulaté 250. číslo. V tuto chvíli už nový Level najdete na stáncích, v supermarketech, v obchodech JRC/Brloh a v neposlední řadě i v elektronických distribucích a tento článek by vám měl představit to nejzajímavější, co si v novém čísle můžete přečíst.

Starci a časopisy

Dan Vávra nazval svou pravidelnou Jámu pekel v tomto Levelu „Stařec a moře” a podivuje se v ní nad popularitou současného fenoménu youtuberů. V jednom čísle Levelu se díky tomu setkává ten nejstarší a nejmladší způsob informování o hrách. Hlavní téma jsme totiž věnovali historii herních časopisů.

Nechtěli jsme se přitom věnovat jen historii Levelu, kterou už jsme důkladně rozebrali před měsícem. Stejně tak jsme nechtěli řešit, kdo z jakého časopisu odešel kam, nebo kdo koho má a nemá rád. Zaměřili jsme se tedy na podobnosti ve vývoji herních magazínů u nás a ve světě. A hledali jsme též společné znaky a důvody, proč papírová herní média vypadají dnes tak, jak vypadají. Na deseti stranách vás Martin Bach seznámí s legendami zahraniční i české časopisecké scény a upozorní na řadu zajímavých souvislostí.

1 zdroj: tisková zpráva

Lodě a tanky

Na obou stranách obálky 250. Levelu najdete lodě - jedny klasické a druhé moderní. Ty klasické hrál Aleš Smutný se svým sousedem v letadle cestou do dalekého Petrohradu, zatímco ty moderní si pak vyzkoušel přímo v sídle vývojářského týmu Lesta. Jeho zaměstnanci právě pracují na hře World of Warships, se kterou by firma Wargaming ráda navázala na úspěch World of Tanks. Aleš vám ve svém článku nepodá jen report o tom, jak World of Warships aktuálně vypadá, ale i o tom, jak se dnes vlastně v Rusku vyvíjejí hry.

4 zdroj: tisková zpráva

A abychom nezapomněli. V aktuálním Levelu najdete i dárek, který s tematikou Alešova článku souvisí. Na poslední straně magazínu je totiž vytištěn kód, po jehož vyzvednutí získáte dva kódy do World of Tanks. Jeden je určen pro nové hráče a obsahuje tank M3 Light a 3 dny premium účtu, druhý je pak pro hráče stávající a vedle třech dnů premium účtu vám do hry přidá dva garážové sloty. Kód uvnitř časopisu navíc značí ještě jeden bonus - ano, elektronickou verzi Levelu 250 zdarma pro všechny majitele papírového vydání!

Osud vývojáře

V hlavním rozhovoru 250. Levelu vyzpovídal Pavel Dobrovský Brandona Sheffielda. Že vám jeho jméno nic neříká? Pak budete možná překvapeni, co má tenhle člověk za sebou. Brandon začínal jako herní novinář, založil kritický server Insert Credit a později dělal pro specializovaná média jako je časopis Game Developer nebo web Gamasutra.com. Před třemi lety ale novinařinu opustil a vrhl se do vývoje her ve svém vlastním vývojářském studiu Necrosoft.

3 zdroj: tisková zpráva

Na jiné zajímavé vývojáře jsme si pak posvítil Honza Horčík v rubrice Dílna. V jejich čele stojí legendární designér deskových her Vláďa Chvátil (také ale autor Original War a dalších her od studia Altar), říkají si Czech Games Edition a loni se vrhli do divokých vod mobilních her s výbornou adaptací deskovky Galaxy Trucker. Jak se jim dařilo a jaké problémy museli řešit? To zjistíte právě v Levelu 250.

10 zdroj: tisková zpráva

Jsou hry motorem vývoje?

Když se podíváte na hry, které ve 250. čísle Levelu recenzujeme, trkne vás na první pohled, že mnoho z nich má v názvu dovětky jako Remastered nebo HD. Fenomén remaků a HD předělávek klasických her dorazil do herního světa naplno právě nyní a my mu vedle recenzí daných titulů věnujeme i téma Honzy Olejníka, který rozebírá klady a zápory tohoto přístupu.

6 zdroj: tisková zpráva

V dalších tématech tohoto čísla se Jirka Pavlovský věnuje zombíkům, Gábina Šuterová tutoriálům a Michal Rybka se v rozsáhlém článku zamýšlí nad tím, jak moc ovlivnily hry vývoj hardwaru a technologií obecně.

V retro sekci jsme věnovali čtyři stránky sérii Heroes of Might & Magic a své místo si vysloužila i legendární The Incredible Machine. A v hardwarové rubrice jsme otestovali nové Nintendo 3DS a seznamujeme vás rovněž s novou verzí Raspberry Pi a zajímavými elektronickými stavebnicemi.

11 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi!

LEVEL je vedle papírové podoby k dispozici i v elektronické verzi, ve které stojí pouhých 79 korun a je tedy o dvacku levnější než na stánku. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Prostřednictvím aplikací Publero a Floowie si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah Levelu 250 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Nejnovější články