Age Of Empires Online přidává třetí hratelnou civilizaci
zdroj: tisková zpráva

Age Of Empires Online přidává třetí hratelnou civilizaci

24. 10. 2011 10:49 | Preview | autor: Karel Drda |

Že jsou pouze dvě civilizace pro novou strategickou hru takového jména opravdu málo, bylo jasné každému, kdo si tuhle novinku stihl nainstalovat do počítače. Tvůrci však od samého začátku slibovali, že péče o verzi slavné série bude více než standardní a s dalším velkým patchem přichází do hry po bok starověkého Řecka a Egypta další civilizace - Peršani.

Cesta k novému národu samozřejmě vede skrze online obchod Age of Empires Online, kde si jej musíte koupit. Vzhledem k tomu, že jde o absolutní novinku, Microsoft ohlásil časově omezenou nabídku a Peršany si lze momentálně pořídit o celých 50 procent levněji. Bez koruny vyhodíte tři stovky a od dvacátého levelu můžete rovnýma nohama skočit do bitev za novou stranu. Patch současně do hry importoval více než 50 typů různé výzbroje a další PvP questy. Peršané navíc nabídnou i několik zajímavých jednotek:

Nesmrtelní (jde jen o název) jsou velmi akční proti jednotkám na krátkou vzdálenost, ale současně mohou velmi účinně metat své vlastní šípy. Za naprosto kuriózní věc, kterou si asi velmi rychle oblíbíte, lze považovat válečný vagón, kterým můžete naprosto brutálním způsobem likvidovat nepřátele – jde o hrozivě vypadající smrště šípů.

Pořádně opancéřovanou jednotkou Peršanů jsou tzv. Sparabarové, schopní velmi dobře odolávat dalekonosným zbraním. Persie je solidním plnohodnotným přídavkem, který starověký svět celkem sympaticky obohatí. Navíc, pokud vlastníte více než jeden národ, dostanete jako foršus extra jednotku The Golden Hippikon.

Pro ty, kteří nechtějí kupovat zajíce v pytli, je samozřejmě v Age Of Empires přichystána demo mise za Peršany a její odehrání nabídne skutečně vizuální zážitek z hezkých budov a sympaticky vyvedených jednotek.

V průběhu několika týdnů, co hra běží na plné obrátky, došlo vůbec k několika sympatickým změnám. Objevilo se mnohem více questů pro ty, kteří chtějí hrát sami a na druhé straně pomyslných vah se objevila řada úkolů pro hráče milující PvP. Pořád však platí to, co bylo řečeno nedávno v recenzi. Pojem free-to-play dostává v podání Microsoftu řádně na frak. Každá drobnější výhoda a bonus jsou samozřejmě za jednorázový poplatek. Platby za všelijaké přídavky (ať už se jedná o možnost stavět ve svém domovském městečku sochy, sázet stromy, keře a fontány) není nijak vysoká, ale pokud se rozhodnete mamonářsky vlastnit všechno, pěkně se prohnete.

Na druhou stranu se vývojáři snaží pojmout hraní Age Of Empires jaksi globálněji a v polovině října spustili podpůrnou aplikaci pro mobilní telefony s Windows 7 mobile, což vzhledem k rozšířenosti těchto strojů na žádný masivní atak nevydá. Aplikace sama o sobě není hrou, jde o jakéhosi kraftovacího průvodce, v němž si třeba během cesty vlakem nebo tramvají můžete ověřit, jakým způsobem a kde získávat vhodný materiál nebo recepty pro další zpracování. Prográmek obsahuje dokonce jakousi kalkulačku materiálu, která vám stanoví, jaké předměty můžete vyrobit s materiálem, který momentálně vlastníte.

Nejnovější články