Mojang vydá karetní hru Scrolls příští měsíc a nadále na ní hodlá pracovat
zdroj: tisková zpráva

Mojang vydá karetní hru Scrolls příští měsíc a nadále na ní hodlá pracovat

27. 10. 2014 17:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Karetní tahovka Scrolls byla po koupi Mojangu Microsoftem předmětem spekulací, jestli hru nový majitel pošle k ledu, nebo tvůrce nechá, aby hru dokončili a dále vylepšovali. Naštěstí došlo na druhou variantu. Scrolls vyjde zhruba za měsíc. Vývoj hry je nyní ve fázi betaverze a pro vývojáře z Mojangu bude znamenat vydání jakousi formální změnu - s vývojem nehodlají skončit a Scrolls mají v plánu podporovat ještě dlouhou dobu. Do hry budou přibývat nové karty, jednotky, další funkce a herní prvky.

"Hrubý odhad je konec listopadu, ale hru stejně nevydáme, dokud nebude připravená, jestli mi rozumíte," řekl Owen Hill z Mojangu v rozhovoru pro TouchArcade. Pokud se všechno podaří podle plánu, měla by vyjít Scrolls zhruba za měsíc pro PC, Mac a tablety s operačním systémem iOS a Android. Verze pro telefony je v plánu, ale příští měsíc se jí ještě nedočkáme.

Tvůrci se v rozhovoru dotkli i nedávno oznámené koupě Mojangu Microsoftem. Jak se dá asi čekat, zatím nic závažného v této souvislosti neřeší a změnu nepozorují. Microsoftu se prý Scrolls líbí a rozhodně nemají v plánu už prakticky dokončenou hru nějak zásadně měnit. Docela dobře je to vidět na platformách, na nichž hra odstartuje - Microsoft si "nevydupal" verzi hry pro Windows Phone, i když je asi jasné, že se tam Scrolls časem určitě objeví.

zdroj: Archiv

Vývojáři ke svému novému majiteli ostatně přistupují docela uvolněně: "Je docela dobrá šance, že jedinou změnou bude nutnost přidat do hry logo Microsoftu při spuštění nebo tak něco," napsali vývojáři.

Sami přitom zdůraznili, že Microsoft koupil Mojang proto, jak Mojang funguje, ne proto, aby tým hned výrazně změnil nebo rozložil. Případné změny ukáže až čas, nicméně v krátkodobém či střednědobém horizontu bychom se žádných změn obávat neměli.

Nejnovější články