Oživený admirál Stukov přišel podpořit ostatní hrdiny do Heroes of the Storm
zdroj: tisková zpráva

Oživený admirál Stukov přišel podpořit ostatní hrdiny do Heroes of the Storm

14. 7. 2017 16:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Po Overwatchi a Diablu rozšířili tvůrci Heroes of the Storm zase o jednoho hrdinu ze StarCraftu. Tentokrát nejde o obyčejného dělníka, ale o starého známého admirála Stukova. Toho si možná pamatujete už z Brood Waru, ostatně nové video představující aktuální verzi tohoto hrdiny začíná právě záběry z datadisku pro první StarCraft.

Admirál Alexei Stukov hraje v Heroes of the Storm roli podpůrného hrdiny s útokem na blízko. Umí docela slušně rozdávat poškození na všechny strany a kontrola bojiště mu jde od (nakažené a velké) ruky. Všechno je to ale chytře vyváženo absencí teleportů a podobných schopností. Když se se Stukovem dostanete do úzkých, nemáte tolik možností na útěk jako jiní hrdinové a může být rychle po vás.

Stukov bude v dobrých rukách velice nepříjemným supportem už jen kvůli své první schopnosti Healing Pathogen. Jde o léčivý virus, kterým nakazíte přátelského hrdinu. Vtip je v tom, že virus se může každou chvilkou šířit a automaticky poskočit na jiného spřáteleného hrdinu v dosahu. S příslušným talentem a týmem, který drží pospolu, se může Healing Pathogen šířit mezi vaším týmem donekonečna.

zdroj: Archiv

Na částečně podobné bázi funguje i schopnost Weighted Pustule. Ta je pro změnu útočná, zasáhne všechny nepřátele, co jí stojí v cestě, jen aby je následně na určitou dobu zpomalila. Po vyprchání zpomalení dostanou všichni zasažení nepřátelé ještě bonusové poškození. S Healing Pathogen i Weighted Pustule se pojí Stukovův trait Bio-Kill Switch, který nechá po aktivaci všechny viry na mapě vybouchnout.

To v případě vašich spoluhráčů znamená okamžité vyléčení, zatímco v případě nepřátel zasažených Weighted Pustule okamžité poškození. Velice nepříjemně zní i schopnost Lurking Arms, kdy může Stukov strčit svoji obří nakaženou ruku do země a o kus dál ji vystrčit. V tom místě pak ruka způsobuje nejen poškození, ale ještě zabrání všem nepřátelům v používání schopností. Ideální na brány do základen, nebo jiné úzké body na mapě.

Na bránění klíčových úkolů se zase perfektně hodní první ultimátka Flailing Swipe, kdy Stukov třikrát máchne svoji velkou rukou. První máchnutí není nijak zvlášť velké, ale druhé je už větší a třetí podstatně větší. Všem zasaženým nepřátelským hrdinům tak dá nejen poškození, ale ještě je odhodí o kus dál.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Z podobného ranku je i druhá ultimátka Massive Shove. Po její aktivaci vystřelí Stukov stoji infikovanou ruku před sebe tak, že se zastaví až při srážce s nejbližším terénem, které jí stojí v cestě. Pokud ji tedy nasměrujete tak, že jí v cestě nic nebrání, můžete nepřátelského hrdinu stojícího v cestě odstrčit až na konec mapy. A ještě mu k tomu samozřejmě dát solidní poškození.

Stukov už je v Heroes of the Storm k dispozici, dostanete se k němu klasicky buď přes virtuální, nebo reálnou měnu. Po delší době tak dostává Heroes of the Storm zase dalšího supporta (tím předchozím byl Lúcio z Overwatche), tentokrát nejen se solidním léčivým potenciálem, ale také se schopnostmi, které nepřátelům pěkně zatopí.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Vedle samotného Stukova přibyly do hry nedávno také další skiny na stávající postavy, různé kosmetické drobnosti a také speciální skiny v rámci letní akce Sun’s Out, Guns Out.

Nejnovější články