PC verze Black Ops 4 vyjde exkluzivně na Battle.netu
zdroj: tisková zpráva

PC verze Black Ops 4 vyjde exkluzivně na Battle.netu

18. 5. 2018 13:36 | Preview | autor: Adam Homola |

Letošní Call of Duty: Black Ops 4 vyjde 12. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One. První jmenovaná platforma by neměla tentokrát nijak ostrouhat a spokojit se jen s portem. O PC verzi nového Call of Duty se společně s Treyarchem starají i tvůrci ze studia Beenox a zatím to vypadá, že všechno, co byste mohli od PC verze takové hry chtít, letos skutečně dostanete.

Na PC verzi Black Ops 4 letos pracuje údajně největší tým, který kdy PC verzi Call of Duty připravoval. Ve výsledku by se to tak mělo projevit na řadě možností, vlastností a specifik, které byste v tříáčkové hře očekávali: tedy neomezený framerate, 4K rozlišení, podpora HDR i ultraširokoúhlých monitorů.

Samozřejmostí je pak řada možností, jak si nastavit a upravit grafiku tak, abyste Black Ops 4 rozjeli na vašem stroji přesně, jak potřebujete. Vývojáři vám nabídnou také několik přednastavených sad ovládání, kdy nezapomínají ani na leváky, a nebude chybět ani možnost si ovládání na klávesnici a myši kompletně přemapovat k obrazu svému.

Se stabilitou multiplayeru by snad také neměl být problém: s dedikovanými servery studio počítá a budou dostupné hned od vydání. Call of Duty: Black Ops 4 je navíc vůbec první hra série a druhá hra Activisionu (po Destiny 2), která se namísto na Steamu objeví na Blizzard Battle.net.

zdroj: Archiv

Z nějakého důvodu tam loňské Call of Duty: WWII nenajdeme, ale letošní Black Ops bude k mání už pouze u Blizzardu. Stejně jako v případě Destiny 2 nepůjde pouze o prodej hry, ale o kompletní integraci Call of Duty do Battle.netu. Tedy včetně zakomponování sociálních (chat, skupiny...) i bezpečnostních systémů služby a její “serverové stability”.

K zakoupení Black Ops 4 tak budete moct použít váš Blizzard Balance a během hraní můžete bez problémů chatovat s kamarády, co hrají Overwatch či WoWko. Předobjednávka hry je už ostatně na blizzardím Shopu dostupná.

Blizzard ještě upřesnil, stejně jako před vydáním Destiny 2, že vydání Black Ops 4 na Battle.netu neznamená automatické otevření platformy každému, kdo si řekne. „Integrování jakékoliv nové hry do Blizzard Battle.net vyžaduje hodně času a zdrojů, proto budeme každý takový případ pečlivě zvažovat. Žádné dlouhodobé plány na otevření naší platformy hromadě cizích her nemáme, naším cílem je plně podporovat stávající hry“.

Call of Duty: Black Ops 4 vyjde na Battle.netu ve stejný den jako na PlayStation 4 a Xbox One, tedy 12. října. Předobjednávkou hry se dostanete do betaverze, ovšem zatím není jasné, zda se to týká i PC. Na produktové stránce hry na blizzardím Shopu není o betě ani slovo a v FAQ vás tvůrci odkáží jen na newsletter, ze kterého se máte časem dozvědět informace o PC betě.

Nejnovější články