Připravte si obětní nůž. Tvůrce Sunless Sea chystá karetní hru Cultist Simulator
zdroj: tisková zpráva

Připravte si obětní nůž. Tvůrce Sunless Sea chystá karetní hru Cultist Simulator

28. 8. 2017 15:02 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Karetní titul Cultist Simulator vzniká v novém studiu Weather Factory, které si založil Alexis Kennedy – autor hry Fallen London a kreativní ředitel u Sunless Sea, ale podílel se i na vývoji browserové Dragon Age: The Last Court, Stellaris a neoznámeném projektu od Telltale. Cultist Simulator je tak po delší době jeho vlastní projekt, do kterého se opět promítá jeho záliba v narážkách, které objevíte při opakovaném průchodu hrou. Ta vás zavede do dvacátých let minulého století, do doby tajuplných příběhů, které vypráví o skrytých bozích zvaných Hodiny (Hours). 

Čas zde udává tempo hry, ale naštěstí můžete kdykoliv zapauzovat a v klidu si přečíst údaje na všech kartách a udělat důležitá rozhodnutí. Pokud však chcete něčeho dosáhnout, musíte rozjet koloběh času. Karty ve hře představují naprosto vše – vaše peníze, společníky, předměty, ale i vaše zdraví, vášeň a rozum.

Karty jednoduše přesouváte na akce jako práce, snění, průzkum, studium a jejich kombinací se dostáváte k dalším a dalším prvkům. Během snění se vám například zjeví tajuplná kniha, kterou se následně rozhodnete prostudovat a naleznete skrýš s penězi, které musíte během minuty zaplatit domácímu. Když tak neuděláte, dostanete kartu s upomínkou a s tou můžete dále pracovat…

zdroj: Archiv

Cultist Simulator si můžete v hratelné verzi vyzkoušet už teď. Já to udělal, ale... Znáte ten pocit, když zapnete nějakou hru a jste naprosto bezradní? Netušíte, co máte dělat, proč to máte dělat a kde to vlastně máte dělat? Tak tyto pocity mě zaplavily při prvním spuštění dostupné alfa verze. Může za to převážně chybějící návod a samozřejmě to vůbec nic nevypovídá o budoucí výsledné hře, ale momentálně na mne působí dost podivně.

Na první pohled to tak nevypadá, ale Cultist Simulator stojí a padá na příběhu. Je tedy čistě na vás, zda se vydáte cestou osvícení nebo destrukcí světa, založíte si rodinu nebo se přidáte k Utlačovatelům a budete stíhat kriminálníky za jejich hříchy ve snách, odejdete v pokoji a necháte po sobě deník nebo budete radši strašit ostatní při spaní. To vše se promítne do dalšího průchodu hrou, ve kterém se můžete inspirovat svým předchůdcem, poučit se z jeho chyb nebo se třeba pokusit napravit jím způsobené škody.

Cultist Simulator zdroj: tisková zpráva

Cultist Simulator již v příštím měsíci spustí kampaň na Kickstarteru, kde se pokusí vybrat alespoň 30 000 liber. Pokud budete pohotoví, vyjde vás hra na pouhých 8 liber, pozdější backeři vytáhnou 10 liber. Tím si zajistíte takzvanou Perpetual Edition, díky které získáte dřívější přístup do rozpracovaných verzí hry a hlavně obdržíte všechna případná DLC zcela zdarma. Hru si navíc můžete vyzkoušet zde. Podle údajů na rozpracované stránce kampaně by hra měla vyjít v květnu příštího roku.

Nejnovější články