Ve Fade to Silence jste vůdce skupiny přežívající v mrazivé apokalypse
zdroj: tisková zpráva

Ve Fade to Silence jste vůdce skupiny přežívající v mrazivé apokalypse

9. 12. 2017 15:45 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Simulátorů přežívání zasazených do zimního období existuje již celá řada. Mezi ty nejlepší patří třeba This War of Mine a The Long Dark, z těch budoucích stojí za zmínku zase The Wild Eight nebo Frostpunk. A svou vlastní zmínku si určitě zaslouží i právě oznámená Fade to Silence od tvůrců povedené plošinovkové série Giana Sisters.

Vzhledem k počtu survival her mě při každém dalším novém oznámení nejvíce zajímá, jak se chce ten konkrétní titul odlišit od všech ostatních ryb v gigantickém oceánu. Vzhledem k výše vyjmenované konkurenci to Fade to Silence nebude mít se svou životností vůbec lehké.

Ale už z prvních informací svítá docela hřejivá naděje. Do rukou je vám svěřena hrstka přežívajících jedinců, kterým ale nevelíte z nebes jako nějaká boží ruka. Jste totiž jedním z nich, jste jejich vůdcem a oni zase vašimi následovníky. Tedy alespoň po dobu, kdy je krmíte, poskytujete jim přístřešek a teplo.

zdroj: Archiv

Vaším hlavním úkolem je tedy správně zaručit kolektivní dělbu práce, abyste zajistili kontinuální přísun důležitých surovin. Z těch poté vlastníma rukama rozšiřujete svou osadu. Fade to Silence však není jen strategický manažer, ale také adventurní RPG.

Abyste zajistili přežití lidské rasy v mrazivém postapu, vydáváte se na daleké expedice a hledáte další přeživší. Nějakým způsobem se vám pro tyto účely podařilo ochočit vlky, za které zapřáhnete sáně se zásobami a už si to frčíte zasněženou divočinou.

Při těchto výpravách vám přijde v hod znalost počasí, respektive schopnost odhadnout, zda je na čase se schovat před blížící se vánicí nebo riskovat nebezpečnou jízdu. K vyhledání dalších lidí nebo potravy zase využijete stopy ve sněhu, které vás rovněž upozorní před smrtelným nebezpečím ve formě démonických bestií z jiných světů. Naštěstí nejste úplně bezbranní, a kromě luku určenému primárně k lovu se vybavíte i dalšími zbraněmi.

Jistá originálnost se ve Fade to Silence určitě najde a pokud je tento typ her vaším šálkem horkého čaje, pak se nezapomeňte mrknout na Steam 14. prosince. Tehdy hra vstoupí do předběžného přístupu, kde si pobude zhruba 8 měsíců.

Nejnovější články