Yes, Your Grace nabízí zajímavou kombinací textovky a strategie
zdroj: tisková zpráva

Yes, Your Grace nabízí zajímavou kombinací textovky a strategie

9. 1. 2015 16:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Nové žánry se objevují jen velmi zřídka, ale různé kombinace těch stávajících dokáží občas vyprodukovat něco neotřelého. Přesně to je příklad hry Yes, Your Grace, která kombinuje prvky textové adventury a tahové strategie a navíc se odehrává jen na dvou obrazovkách - v síni s trůnem a na mapě. Ujímáte se totiž role krále Eryka, který má naslouchat svým lidem a v tom lepším případě se jim snažit pomáhat. V tom horším je můžete ignorovat nebo dokonce trestat.

Vesničané k vám chodí každý den a žádají o audienci. Pokud na ni přistoupíte, předstoupí váš poddaný před trůn, na kterém si lebedíte, a spustí tu svou. Tuhle o banditech, kteří plení vesnici, támhle zase o ubývajících zásobách jídla. Je na vás, jak se s problémy a přáními svých lidí vypořádáte. Můžete jim slíbit řešení a svému slibu dostát. Někteří vesničani vám na oplátku dají odměnu, jiní nemohou nabídnout víc než vděk.

Tvůrci, což jsou mimochodem dva studenti univerzity, si kladou za cíl donutit hráče přemýšlet o tom, v co jejich lidé věří. Když jim budete poctivě pomáhat, chránit jejich zájmy a zastávat se jich, budou ve vás věřit, budou šťastní a království bude prosperovat. Nebo jim můžete naslibovat hory doly, na sliby se vykašlat a držet je zkrátka. Jenže pak si vás přestanou vážit a království začne postupně upadat.

zdroj: YouTube.com

Yes, Your Grace se může pochlubit dynamickým systémem vnímání postav - to se bude během hraní pomalu přelévat na základě vašich rozhodnutí. Vesničané nejsou "surovinou", se kterou byste měli nakládat nerozvážně. Když například rozhodnete o zavedení přídělů jídla pro vesnici, kde byli všichni zvyklí cpát si pupky od nevidím do nevidím, budou všichni naštvaní. Jakmile pak budete po takové vesnici něco chtít vy, nemusí její obyvatelé souhlasit.

Ve hře dojde i na obchodování s jinými panovníky a obchodníky, najímání lovců monster pro ochranu vesnic, správu surovin a souboje s nepřáteli. Vedle hlavní příběhové linie by měla hra nabídnout i širokou plejádu vedlejších misí.

Yes, Your Grace už prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru, ve které tvůrci chtěli pouhých šest tisíc liber, a dostali jich sedm. Jestli vás netradiční kombinace textovky a strategie zaujala, nezapomeňte kouknout na videa a obrázky, případně na oficiální stránky hry. Vydat by tvůrci hru chtěli v srpnu letošního roku.

Nejnovější články