Project Nova
Věková dostupnost

Project Nova

Články

Plánovaná střílečka od tvůrců EVE Online se ruší, ale nahradí ji jiná střílečka

O zrušené alfě Project Nova od islandských CCP jsem psala před více než rokem. Důvodem tehdy byly negativní reakce komunity, které studio donutily přistoupit k předělávkám, aby střílečka lépe zapadla do zákonitostí světa EVE Online. Z tohohle projektu už nic nebude, CCP ho hází do koše. Dlouho smutnit nicméně nemusíte – v rukávu má další podobný koncept.

Střílečka Project Nova od tvůrců EVE Online ruší alfu

Umění uznat vlastní chybu a ochota od píky předělat rozjeté projekty, to se v herním byznyse zrovna moc nenosí. Zvlášť když do nich firma už investovala miliony dolarů. Vývojáři EVE Online si ovšem podobné kroky mohou dovolit a taky se tak v případě Projectu Nova nestyděli učinit. Nic se zatím neruší, ale reakce komunity tvůrce donutila na hře začít pracovat hezky od znova.

Tvůrci EVE Online oznamují novou hru a připomínají multiplayerové FPS Project Nova

EVE Online je i po tolika letech stále naživu a čilejší než kdy dřív. Svědčí o tom i četnost článků našeho experta Marse Vertiga, který vás zásobuje zajímavostmi z tohoto živoucího světa. Ale vesmír v EVE Online je tak velký, že se do něj vleze spousta jiných her, a právě o nich je dnešní novinka.

Tvůrci EVE Online oznámili střílečku Project Nova a do EVE Online přidají Citadely

Vývojáři ze studia CCP Games uspořádali svůj tradiční každoroční EVE Fanfest, kde se fanoušci dočkali oznámení zbrusu nové hry. Jde o kooperativní online střílečku Project Nova, která přebírá štafetu od first person akce Dust 514 a "další" střílečky Project Legion - pokud všechno klapne, dotáhne Nova konečně vizi, podle které se v jednom světě odehrává akční hra i MMORPG EVE Online.