Quadrilateral Cowboy

Quadrilateral Cowboy

Články

Vítězem letošních IGF je Quadrilateral Cowboy, bodoval i Hyper Light Drifter

Pestré nominace na v pořadí už devatenácté předávání cen nezávislých her IGF (Independent Games Festival Awards) před pár dny vyústilo v neméně zajímavé výsledky. Odborná porota a v jednom případě i hráči rozhodli a jedním z největších vítězů, minimálně co do získané peněžité odměny, je Quadrilateral Cowboy.

GamesPlay: Od 16:30 hrajeme trojici nezávislých her

V dnešním GamesPlayi si pro vás Pavel nachystal rovnou trojici her, které vzešly z nezávislé vývojářské scény. První z nich je dynamická realtimová strategie Crush Your Enemies, v níž hrajete za zlé, opilé barbary. Jak jste se ale mohli dočíst v naší recenzi, pod spartánským vizuálním kabátkem se skrývá povedená hratelnost a především zábavný titul. Druhou hrou je kritiky i námi (viz videorecenzi) vřele přijatý kousek Inside, v němž sledujete fascinující cestu jednoho chlapce – kam, to už vám, alespoň zčásti, ukáže Pavel.

Metahacking a simulátor hackerů: seznamte se s novým herním žánrem

Pojem "hack" v roce 1984 znamenal "nelegální vstup do cizího počítačového systému." Dnes má ovšem celou škálu různých významů – od kyberbezpečnosti a prolamováním ochrany zabezpečených dat až po užití, které ještě nedávno znamenalo "tipy a triky pro lepší zahrádkářství". Stále častěji se ale objevují i hry, které mají hackování svého vlastního kódu jako hlavní prvek hratelnosti. Od Hack ‘n' Slash po Else Heart.Break() nám přímo před očima vzniká zcela nový herní subžánr s vlastními pravidly a inovativními nápady, které stojí za to prozkoumat.

Nezávislý rozcestník: Dishonored a jiné horory

Dnešní díl spojuje samota. Cyberpunk, horor, steampunk jsou žánry osamocených hrdinů, již se mohou spolehnout pouze sami na sebe. Někteří samotu přijali za životní styl, jiní byli okolnostmi donuceni. Z těch, co vytrvali a přežili, se staly silné osobnosti s řádně ukotvenými názory. S hrdiny následujícího výčtu je tomu nejinak. A s hráči? S těmi je to naprosto stejně.