Shadow of the Eternals

Shadow of the Eternals

Články

Silicon Knights vykradli Unreal Engine včetně poznámek kodérů

Soudní pře Epic Games a Silicon Knights je velmi blízko od konce. Táhne se už od roku 2007, kdy nejdřív Silicon Knights zažalovali Epic za to, že jim poskytli (tehdy nový) Unreal Engine 3 v nehotovém stavu a nemohli tedy kvůli tomu bez problémů a finančních ztrát dodělat RPG akci Too Human. Navíc ještě Epic obvinili z toho, že prý neoprávněně využívají peníze z licencí UE3 na vývoj Gears of War, namísto aby je použili pro dodělání enginu. Epic nelenil a ihned podal žalobu na Silicon Knights - údajně se měli dopustit porušení autorských práv, když jim ukradli fragmenty z kódu Unreal Engine 3 a použili je do enginu vlastního.

Akční horor od tvůrců Eternal Darkness se vrací na Kickstarter

Do třetice všeho dobrého? Duchovní nástupce Eternal Darkness: Sanity’s Requiem z GameCube to s crowdfundingem zkoušel už dvakrát. Nejdřív na svém webu, a pak přes Kickstarter, aby tvůrci nakonec zrušili obě možnosti. Vývojáři z Precursor Games chtěli na Shadow of the Eternals milion a půl, ale vybrat peníze se jim nedařilo. Teď jsou tu s prosíkem potřetí. Opět na Kickstarteru, opět se skoro stejnou hrou, ale chtějí už jen polovinu - 750 tisíc dolarů. Tentokrát by se jim to podařit mohlo.

Shadow of the Eternals spouští kampaň, podíváme se i do Čachtic

Jak jsme vás informovali, nástupce starého dobrého Eternal Darkness, Shadow of the Eternals se vyřítil do crowdfundingového království – a nečiní tak překvapivě na Kickstarteru, ale skrze vlastní stránky. Precursor Games zveřejnili pár obrázků, nějaká ta videa a dodatečné informace k celému projektu. Shadow of the Eternals poběží na CryEngine 3 a cílené platformy pro první, pilotní epizodu jsou stále PC a Wii U.

Eternal Darkness se dočká duchovního nástupce - UPDATE

Update (6.5.) - Objevily se první konkrétní informace o tom, jak by měla Shadow of the Eternals vypadat. Tedy hra i její kickstarterová kampaň. Tvůrci by rádi vybrali alespoň 1,5 milionu dolarů. Titul by měl být zpočátku připravován na PC a pozor - Wii U. Celkem by měla být hra odvyprávěna ve dvanácti epizodách, ale co se vybere nad plánovaný milion a půl, to by mělo jít do tvorby dodatečného obsahu, třeba i dalších epizod.