Tahira: Echoes of the Astral Empire

Tahira: Echoes of the Astral Empire

Články

Vyšla Tahira: Echoes of the Astral Empire, RPG s tahovými souboji a propracovaným příběhem

Padlé mezihvězdné impérium, zapomenutá planeta na okraji vesmíru, temný věk genocidy a brutální války. Inspirace Princeznou Mononoke, perskými, arabskými a indickými vlivy, americkými komiksy. Nádherná rotoskopická grafika silně připomínající sérii Banner Saga. Příběh jediné dívky a jediné noci. Všechno tohle a ještě mnohem víc vás čeká v taktickém RPG Tahira: Echoes of the Astral Empire, které včera konečně spatřilo světlo světa.

Koncem prázdnin vyjde tahové RPG Tahira: Echoes of the Astral Empires

Je skoro dva roky, co jsme poprvé a naposledy psali o tahovém RPG Tahira: Echoes of the Astral Empires od malého australského týmu Whale Hammer Games. Tvůrci tehdy odhadovali, že jejich mix sci-fi a fantasy má před sebou ještě tak rok a půl práce a tento předpoklad skoro vyšel. Tato variace na žánr, který úspěšně oživila Banner Saga totiž vyjde 31. srpna na PC a Mac.

Tahira připomíná blízkovýchodní variaci na Banner Saga

Tahové strategie žijí! Před pár lety bych nečekal, že něco takového napíšu, ale zdá se, že se blýská na lepší časy. Důkazem je třeba i skromný herní projekt jménem Tahira: Echoes of the Astral Empire. Stojí za ním čtyřčlenné australské studio Whale Hammer Games, které na hře momentálně pracuje rok a předpokládá, že další rok a půl si vývoj ještě vezme. Minimálně. Když se ale podíváte na trailer, jistě uznáte, že hra za čekání stojí.