Budoucnost Darksiders a Red Faction je mlhavá
zdroj: tisková zpráva

Budoucnost Darksiders a Red Faction je mlhavá

8. 7. 2014 14:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud se těšíte, že Nordic Games brzy prozradí novinky o vývoji Darksiders III nebo dalším dílu Red Faction, nechte si raději zajít chuť. Před dvěma měsíci se sice ex-producent Joe Madureira bil v hruď, že Darksiders není mrtvá značka a lehce mu přizvukoval i šéf Nordicu Lars Wingefors, ale nyní to dle dalších nejistých ujištění Reinharda Pollice z Nordic Games vypadá, že na obě značky sedá prach – na Red Faction trochu intenzivněji.

Vše by se dalo, minimálně u Darksiders shrnout tak, že nikdo nic neříká, ale tváří se, že by něco mohlo být. Někdy. Teoreticky. Snad. „Momentálně sondujeme možné směry vývoje značky Darksiders. … Nechceme zklamat lidi, musíme se na to podívat ze všech možných úhlů a na další Darksiders hře spolupracovat se správnými lidmi.“ Podle všeho se na zmíněném teoretizování o budoucnosti značky Darksiders nepodílí Madureira, ale nejmenovaní bývalí členové studia Vigil.

Reinhard Pollice k tomu dodává, že lze k tvorbě hry přistoupit z mnoha různých úhlů, ale žádný zatím nevítězí. Když pak dodává: „Rozhodně hru nepouštějte ze zřetele. Buďte na pozoru. Sledujte co oznamujeme. Darksiders má budoucnost. Musí mít budoucnost...“ zní to spíše jako zbožné přání a zoufalé zaklínání, než informace podložená konkrétním plánem.

zdroj: Archiv

Ještě o fous horší je to s budoucností série Red Faction. Značku pustilo k vodě před svým krachem už THQ, protože se poslední díly moc dobře neprodávaly. Nedá se tedy čekat, že by se najednou do financování hry pustil Nordic. Vždyť po nákupu značek Wingefors sám otevřeně prohlásil, že nemají peníze na to, aby vývoj hry zaplatili.

Pollice nyní prakticky potvrzuje, že peníze na to nejsou. „Před pár měsíci jsme si pohrávali s myšlenkou na Red Faction Guerrilla 2. Otevřený svět se spoustou destrukce. Máme pár nápadů. Nic ale nemůžeme oznámit. Jsme ve stejné fázi jako u Darksiders, možná ještě o něco víc pozadu. Neříkám ale, že se to nemůže stát, může se to stát celkem rychle. … Problém je také v tom, že je teď spousta stříleček. Je to hodně zaplněný trh, ale pořád věřím, že Red Faction se na něm prosadí.“

Stejně jako v případě Darksiders opakuje zástupce Nordicu nekonkrétní fráze i o budoucnosti značky Red Faction. Opírá se jen o víru a ujišťování, že série není mrtvá, což je jasné, když za značku Nordic zaplatil.

Situaci ostatně dokládá odpověď Polliceho na otázku, zda Nordic hledá externí tým, který by hru vytvořil, nebo jestli má firma v plánu hry vyvíjet sama: „Může se stát cokoliv,“ zaznělo. Můžeme si to klidně vyložit jako: „nevíme, vážně o tom teď neuvažujeme, třeba se časem věci změní.“ S dalšími Darksiders a Red Faction hrami zkrátka nemá cenu v dohledné době počítat.

Nejnovější články