Capcom vysvětluje odklad Street Fighter IV pro PC
zdroj: tisková zpráva

Capcom vysvětluje odklad Street Fighter IV pro PC

3. 3. 2009 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Že prý kvůli pirátství? Ale jděte, brání se viceprezident vydavatele. Čím obhájí odklad o celé tři měsíce?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nejsou tomu ani dva týdny, co Capcom potvrdil zákulisní zvěsti o odkladu PC verze bojovky Street Fighter IV. Majitelé konzolí se ji dočkali koncem února, ostatní si budou muset počkat až do léta. Vzhledem k sílícímu trendu odkládání PC verzí her kvůli rozšířenému pirátství se proto viceprezident Capcomu rozhodl celou věc komentovat, aby se alespoň pokusil zabránit hanění jména své firmy. Jednoduše řečeno, Street Fighter IV pro PC prý zkrátka ještě není hotový. To může působit zvláštně především pro ty, kdo si vybaví, že Capcom celou hru na PC vyvíjel a označuje tuto verzi za velmi podobnou té PCčkové. Vysvětlení?

    Do konzolových verzí jsme museli přidat spoustu věcí, které na PC nešlo udělat, a ty je třeba nyní zase poslat opačným směrem. Třeba online integraci, která u automatů zcela chyběla. Nějaký čas zabere také optimalizace hry pro různé HW konfigurace, aby to vypadalo lépe než u automatů a ještě to přitom běželo plynule v šedesáti snímcích za sekundu, díky čemuž můžeme hru prodat většímu počtu zákazníků než těm dvěma procentům s nejsilnějšími hardwarovými sestavami
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Svensson dále rozvádí, do jaké míry byla hra vyvíjena na PC a co přesně zpomaluje její portování zpět (např. to, že PlayStation 3 pracuje zcela jinak než DirectX). Byť by to člověk všechno pochopil, přesto se musí ptát: proč zkrátka uměle nepozdržet konzolové verze hry a vydat všechny najednou v létě? To zase prý kvůli rozprostření herního portfolia rovnoměrně do jednotlivých fiskálů výrobce.

A mimo to - Svensson upozorňuje, se od PC verze nečekají tak vysoká prodejní čísla jako od těch konzolových, čili z hlediska zpeněžení hry by zdržování ani nebylo v zájmu Capcomu. Inu, vysvětlení je to dobré. Byť se přesto zdá, že většinu PCčkářů neuspokojí a že nápadné odklady verzí pro osobní počítače v posledních měsících (další vlajkovou loď Capcomu, tedy Resident Evil 5, nevyjímaje, ten pro PC vyjde taktéž až v létě) jistě náhodné nejsou. V podobném duchu vyznívá i Svenssonovo ujištění o tom, že PC verze hry obsáhne něco extra coby kompenzaci za čekání, opět přesně v duchu posledních vydavatelských praktik.

Street Fighter IV vyšel 20. února pro Xbox 360 a PlayStation 3, verze pro PC bude následovat v létě - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
První recenze Street Fighter IV  [12.1.2009 17:17 - levis]
Bojový systém ve Street Fighter IV  [18.10.2008 13:13 - campercz]
Hry Harry Potter a Street Fighter IV příští rok  [19.8.2008 13:13 - jd]
zdroj: Videogamer

levis

Nejnovější články