Fanoušek strategie Imperator: Rome v ní už stihl vytvořit mapu Středozemě
zdroj: tisková zpráva

Fanoušek strategie Imperator: Rome v ní už stihl vytvořit mapu Středozemě

29. 4. 2019 12:59 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Imperator: Rome, velkolepá strategie od zkušeného studia Paradox, se na harddiscích hráčů ani nestačil pořádně ohřát, a už pro něj lidé vyvíjejí různé přídavky. Vznik mnoha modů a totálních konverzí je zkrátka nevyhnutelný a vypadá to, že všechno by mohlo začít Pánem prstenů. Už teď existuje částečná mapa Středozemě.

Zatím jde čistě o hrubou geografickou rekonstrukci bez nutných politických a herních prvků. Na Redditu si tak můžete prohlédnout pobřeží, hory, hvozdy i řeky, ale už neuvidíte hranice Mordoru či elfských říší.

Imperator: Rome Středozemě zdroj: tisková zpráva

Pro detailnější verzi mapy rozklikněte obrázek

Autor vysvětluje (a vzhledem k vydání hry minulý týden je to dost pochopitelné), že mu při vytváření mapy hodně pomohlo procedurální generování, aby nemusel dělat všechno ručně. Výsledkem tak není dokonalá mapa Středozemě, ale spíš její hrubý nástřel, na němž je třeba ještě hodně zapracovat.

Každopádně to dává naději všem, které antické Středomoří zas tak moc nezajímá a radši než Kartágo by dobývali Minas Morgul. Imperator by na takové hrátky měl být ideální platformou, možná lepší než například Crusader Kings 2, protože ve Středozemi chcete řešit spíš epické války než sňatkovou politiku. CK2 nechme Hře o trůny.

Nejnovější články