Greenlightem prošlo osmnáct nových her včetně Dreamfallu
zdroj: tisková zpráva

Greenlightem prošlo osmnáct nových her včetně Dreamfallu

18. 4. 2013 16:32 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

V nejnovějším kole reality show jmínem Steam Greenlight zvítězily skoro dvě desítky her různého zaměření. V celé té sebrance primárně potěší přítomnost Dreamfall Chapters: The Longest Journey a neméně vymodleného Death Inc. Řada vítězů však pochází i z konzolových nebo tabletových vod, jako úspěšný český Dead Trigger, který bude nově k mání i na PC. Taktéž retro projekty by se daly krájet. Celý, pěkně velký, seznam her najdete uvnitř článku.

Agarest: Generations of War je taktické JRPG plné anime charakterů a vzducholodí. Hra vyšla už před několika lety pro PS3 a Xbox 360, nyní se na ní otaku mohou těšit i na PC.

Angry Video Game Nerd Adventures zase vychází ze stejnojmenné komediální retro série. Titul se vyznačuje osmibitovou stylizací a hratelností ovlivněnou Mega Menem či Castlevanií.

To strategie Battle Worlds: Kronos od německého studia King Art Games přichází se zcela moderním vizuálem, do nějž zahaluje hratelnost tahových značek jako Battle Isle či Panzer General. Skvělé!

Další titul jménem City of Steam je barevným onlinovým RPG z navýsost steampunkových reálií. Držíme palce, onlinovky nemají na růžích zrovna ustláno. Hra zaujme i tím, že její vývojáři mají smysl pro svérázný humor.

Ukrajinské studio Cafe for Semianimals se dále dočkalo greenlitnutí svého originálního projektu Cradle, který rozpitval Marek v Nezávislém rozcestníku. Cradle přinese snovou atmosféru a story o vztahu hráčovy postavy s mechanickou dávkou na pozadí mongolských stepí. Což přinejmenším zní zajímavě!

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zpátky v pochopitelnějších vodách se nachází zombie survival RPG jménem Dead State. Jak už to bývá, zombie apokalypsa je zde spíše pozadím pro nakopnutí atmosféry a zápletky. Dead State cílí hlavně na tradičnější RPG milovníky.

Nemrtví se vyskytují i v další hře Dead Trigger – tentokrát jim to však odpustíme výrazněji, protože osvědčená a doteď jen iOS a androidí hra pochází od českých Madfinger Games! Gratulujeme!

Vítězové pokračují simulátorem Smrtky v 17. století jménem Death Inc. Hra měla v minulosti po neúspěchu crowdfungingu namále, i přes mňamózní grafiku i premisu o šíření moru.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Kované milovníky pozdních 90. let z nové greenlightovské várky potěší zřejmě nejvíce přítomnost Dreamfall Chapters: The Longest Journey. Po sukcesu Kickstarteru se úspěch hry sice dal čekat, přesto trochu zamrazí při pomyšlení, že byla na Steamu vydána na milost a nemilost běžných uživatelů...

Zpátky v masivních onlinovskách se drží Elsword. Titul na PC vyšel v Koreji již před šesti lety a běží výhradně ve F2P modelu. Takže asi bude dobrý.

Pro fanoušky Slendera je tu pak horor Faceless. Jedná se o F2P hororový mód pro Half-Life 2 pro více hráčů. Hra byla úspěšná už v minulých kolech, avšak legální trable ("nápadná podobnost" Slender Game) jí až doposud zdržovaly v celém výběrovém procesu.

Prozatím je zde pomálu sportovních her, ale to změní futuristicky působí Frozen Endzone. Ten je zvláštní variací právě sportovní hry s taktickou strategií. Jeho vypulírovaná grafika možná zaujme i mimo okruh běžných hráčů sportovních titulů.

Zpět v osmibitovém feelingu je pevně ukotvena hack and slash akční arkáda Hammerwatch. Kromě pixelovaté grafiky, inspirace v prastaré automatovce Gauntlet a středověkého prostředí zaujme i kooperativní kampaní.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Podobné retro kořeny pak má i Legend of Dungeon, jenž vlastně nabízí totéž co Hammerwatch v hezčí grafice...

A na nostalgii cílí i Pinball Arcade. Titul už posbíral řadu financí skrze iOS distribuci a je označován za nejlepší soudobý pinball titul na trhu. Což zase není tak těžké.

Na tradičnější hráče cílí sandboxové RPG Planet Explorers. Hra zasazená na panenskou vesmírnou kolonii zhusta těží na podobných kvalitách jako Minecraft, totiž maximální otevřenosti uživatelským výtvorům. Jste-li sci-fi pozitivní a fascinuje-li vás navíc i hráčská kreativita, dejte si trailer z první verze hry.

Předposledním greenlitnutým jménem je Rush Bros. Ten nabízí kompetetivní hopsačku na split-screenu, v níž jsou levely ovlivněny vámi vybranou hudbou.

A seznam uzavírá retro RPG/hopsačka Shovel Knight. Její přítomnost jako poslední tečka za nejnovějším jen dokazuje, jak moc PC komunita hladoví po hrách ve stylu poloviny 90. let.

Možná právě proto se ani tímto kolem neprobojoval český Inquisitor... Škoda...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články