Letošní Call of Duty bude mít singleplayer
zdroj: tisková zpráva

Letošní Call of Duty bude mít singleplayer

13. 2. 2019 11:25 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Že se letos na podzim dočkáme dalšího dílu Call of Duty, to není žádné velké překvapení. Volání povinnosti si roční pauzu nevzalo už třináct let, v loňském Black Ops 4 ovšem poprvé chyběla singleplayerová kampaň. I přes relativně vřelé přijetí tohoto kroku se Activision rozhodl ji do letošního dílu zase vrátit. Zároveň si od něj neslibuje žádné rekordní prodeje.

„Letošní Call of Duty bude mít zbrusu novou kampaň, rozsáhlý multiplayerový svět a samozřejmě nějakou zábavnou kooperaci,“ řekl prezident Activisionu Rob Kostich v hovoru s investory. Finanční ředitel Dennis Durkin k tomu dodal, že chystaný díl má potenciál přilákat k sérii stávající i nové fanoušky a jde prý o důležitý krok kupředu v rámci značky, který má ovšem kořeny v její historii.

Kryptické. Pro Activision bude letos Call of Duty hlavním tahounem, žádné větší projekty momentálně nechystá, přesto se však v prognózách drží při zemi a počítá s tím, že podzimní přírůstek možná nebude tak úspěšný jako loňské Black Ops 4: „S chystaným dílem se pojí vysoká očekávání, ale v modelech operujeme s variantou, že v posledním kvartálu vydělá míň než Black Ops 4.“

Loňské výdělky byly pro Activision Blizzard rekordní, i přes příznivé finanční výsledky nicméně propouští pro nadbytečnost skoro osm procent zaměstnanců, převážně v oddělení marketingu, komunitního managementu a esportu. Souvisí to mimo jiné s tím, že Blizzard letos neplánuje vydat žádnou AAA hru, a to i přesto, že se v týmu kolem Diabla nová síla naopak nabírá.

Nejnovější články