„PS4 se blíží konci svého životního cyklu,“ říká CEO divize PlayStation
zdroj: tisková zpráva

„PS4 se blíží konci svého životního cyklu,“ říká CEO divize PlayStation

22. 5. 2018 15:48 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Těžko uvěřit, že aktuální generace konzole od Sony je na trhu již od roku 2013. Trochu to zkresluje teprve rok a půl stará verze Pro, nicméně pět let je už slušný věk. Netřeba se ničeho obávat, PS4 tu s námi ještě několik let bude, ale pomalu, opravdu pomalu se začnou objevovat informace o jeho nástupci. Nové výroky Johna Kodery, CEO v Sony Interactive Entertainment, tuto skutečnost jen potvrzují.

S informací přišel web VG247, který zjevně má v redakci člověka ovládajícího japonštinu (stejně jako my). Odkazuje se totiž na twitterový účet Wall Street reportéra Takašiho Močizukiho, který se v Tokiu zúčastnil investorského dne pořádaného právě společností Sony. Takaši na svém účtu cituje různé výroky pocházející z úst Johna Kodery.

To hlavní jste si přečetli v titulku. Zní to možná definitivně, ale neskrývá se za tím úplné odstřihnutí konzole PS4. Jak se PlayStation blíží 80 milionům prodaných kusů, zájem o nový hardware polevuje. Sony tak přestane tlačit konzoli samotnou a zaměří se spíš na obsahové udržení stávajících hráčů. Investory ujišťuje tím, že příjmy z PS Plus naopak rostou a vyplní tak mezeru vzniklou poklesem zájmu o hardware.

Kodera dále potvrdil, že Sony pokračuje v investování do vlastních a exkluzivních her, a to ve smyslu nových značek i oživování a rozšiřování těch již existujících. Budoucnost PS4 mi tedy zní stejně růžově, jako její současnost. Na konferenci došlo i na PS VR, které prý roste rychleji než obecně celý segment virtuální reality.

Nakonec se dozvídáme neurčitou provokativní informaci. Kodera uvedl, že Sony hodlá v období odteď do roku 2021 zpomalit a opětovně růst až v budoucnu. Mohl tím myslet naprosto cokoliv, ale i vzhledem k dřívějším nepotvrzeným spekulacím o PS5 dev kitech rozeslaných některým vývojářům se vyloženě nabízí uvedení nové konzole po zmiňovaném období. To by znamenalo, že nás čekají ještě alespoň tři plnohodnotné roky s aktuálním PlayStationem 4. A to je víc než dost.

Nejnovější články