To nejlepší z Games.cz - Best of 2017 a videa z God of War i Kingdom Come
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Best of 2017 a videa z God of War i Kingdom Come

28. 1. 2018 12:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Rok 2017 je už skoro měsíc za námi a pro nás to v tuto chvíli znamená jediné: právě jsme publikovali všechny hlavní redakční kategorie k vyhlášení Best of 2017, včetně samotné Hry roku. Tou se stala… No, jen si to sami přečtěte. Nezapomeňte ani na další odkazy v článku a projděte si všechny naše kategorie. Koukněte se ale třeba i na nové video z Kingdom Come: Deliverance, nebo na parádní příběhový trailer ke God of War. Níže už najdete všechno potřebné a taky spoustu dalších zajímavých věcí.

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

16-Gigabit-GDDR6-Samsung
GDDR6 paměti se blíží. Jsou i 2× rychlejší než GDDR5
GDDR5 paměti grafických karet jsou s námi již nějaký ten pátek a aspirují na důchod. Ostatně, na trhu už jsou konkurenční řešení v podobě rychlejších pamětí GDDR5X a HBM, které se ale vyskytují jenom v high-endových produktech. Obzvláště to platí pro paměti HBM2, které jsou na výrobu velmi složité a drahé. Evoluce v podobě GDDR6 však slibuje nahrazení pamětí GDDR5 ve všech segmentech.
Games_Duke_Nukem_Forever_031279_
Slavný wrestler John Cena by měl ztvárnit filmového Duke Nukema
Filmů podle her pořád vzniká relativně dost a nemálo se jich chystá i do budoucna, ale zrovna celovečerní film Duke Nukem bych osobně neočekával. Přesto teď pod hlavičkou studia Paramount vzniká, a když to všechno dopadne podle očekávání, měl by si titulního hrdinu zahrát John Cena.
Rust
Plná verze Rustu vyjde už v únoru, hra však rozhodně není hotová
Multiplayerový survival Rust od svého prvního spuštění v prosinci 2013 vesele vesloval vodami early accessu, přidával novinky a těšil svou věrnou, byť trochu psychopatickou komunitu, jejíž zástupci nejradši ze všeho běhají po kraji nahatí a mlátí cizince do hlavy obrovským šutrem. 8. února však dojde v velké změně - plnému vydání. I když jak vysvětluje autor Garry Newman, zas tak velká změna to nakonec nebude, protože vývoj bude normálně pokračovat dál.
God of War
God of War vyjde 20. dubna
První letošní velká exkluzivita Sony pro PlayStation 4 se dostaví 20. dubna. Nový God of War měl vždycky vyjít v prvních měsících letošního roku a Sony očekávaný titul naštěstí pro majitele PS4 neodložila. Velké oznámení data vydání navíc vývojáři ze studia Santa Monica podpořili i novým trailerem.
Far Cry 5
Rozjedete Far Cry 5? Ubisoft zveřejnil hardwarové nároky
Původně v titulku této zprávy mělo stát: „Far Cry 5 vychází již za měsíc, a zde jsou hardwarové nároky.“ Ale jak již informoval Adam, Ubisoft odložil data vydání hned několika svých her. V případě Far Cry 5 nás od otevření bran americké Montany dělí dva měsíce, což je stále dost prostoru pro případný upgrade vašeho počítače.
Kingdom Come: Deliverance - Henry Mood
Dohrání Kingdom Come: Deliverance vám může zabrat klidně i 100 hodin
Čas se krátí, ale informace houstnou. V obou případech z toho těžíte vy, hráči. Do vydání očekávaného Kingdom Come: Deliverance zbývají pouhé tři týdny a na světlo prosakují zajímavé informace. Za jejich představení může nové šestnáctiminutové video shrnující základní hratelnost, ale také odpovědi komunitních manažerů na zvídavé otázky na Redditu.
Two Point Hospital
Two Point Hospital se nebere vážně, budete v ní léčit vymyšlené nemoci
Koho by napadlo udělat hru o nemocnici, kam za doktory lidé přichází s tak hrozivými problémy, jako je například žárovka místo hlavy? Samozřejmě Marka Webleyho a Garyho Carra, kteří se v roce 1997 silně podíleli na vývoji skvělé Theme Hospital. Tihle dva teď v novém videu vysvětlují, co mají za lubem se svým nejnovějším projektem, Two Point Hospital.
Grand Theft Auto V (next-gen)
Nová studie tvrdí, že drogy jsou ve hrách zobrazovány v pozitivním světle
Počítačové hry si za dobu své relativně krátké existence prošly už slušnou řádkou kontroverzí. Jednou je to násilí, podruhé sex, jindy zase závislost, ovšem o drogách v tomhle kontextu zas tak často neslyšíte. Upřímně řečeno si ani nevzpomínám, jestli jsem už někdy narazil na tvrzení, že hry příliš kladně zobrazují návykové substance, ale všechno je jednou poprvé, jak sami poznáte, když zamíříte na BBC.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Ve Wildlands se teď můžete začít přetahovat o rukojmí nebo lovit neškodné loot boxy
„Hrnečku, vař,“ řekli si před rokem v Ubisoftu a ještě to chvíli potrvá, než Yves Guillemot zavelí „Hrnečku, dost!“. Ghost Recon Wildlands totiž neustále bobtná a nový bezplatný update Extended Ops je opět několik GB velký macek rozšiřující primárně PvP mód Ghost War. Nezapomíná ale ani na kampaň a po necelém roce na trhu přidává do hry také neškodně znějící Battle Crates (= loot boxy).

Videa

jizdni
Jízdní řád na další týden – Total War, lovci obřích monster i vlakový tycoon
Opět je tu náš Jízdní řád, který vás přehledně seznámí s hrami, které vyjdou v tomto týdnu. Tentokrát už se můžete připravit na nálož skvěle vypadajících her, u kterých můžete pár stovek hodin strávit. Tedy, pokud byste se rozhodli hrát všechny, což je úkol ambiciózní, tím spíš, že vychází nový díl Monster Hunteru. Ale to už se podívejte sami, video pro vás připravil a namluvil Honza Vondrášek.
gamesplay_ckII9
LongPlay – Crusader Kings II #9: "Ostatně soudím, že Slezsko musí být podrobeno"
Je tu devátý díl našeho LongPlaye Crusader Kings II, v němž se věnujeme rodu Hrabišiců. Po hektickém sedmém dílu, kdy nejprve Hrabiš skončil v železech, nahradil jej Ota, ten dostal šípem do hlavy, na trůn se vrátil Hrabiš a ten musel okamžitě řešit mocného Bořijova, jednoho z největších vojevůdců Evropy a poddaného, který se rozhodl vytvořit si vlastní království a nechat Hrabišovi zbytky.
gamesplay_warthunder
GamesPlay – War Thunder
Free-to-play online akce War Thunder patří mezi stálice tohoto žánru. Zatímco během dlouhé cesty mnohým došla síla, titul od Gaijin Entertainment se nejen drží, ale úspěšně expanduje. K letadlům přibyly tanky, na cestě jsou lodě a pravidelně se rozrůstá i počet strojů, s nimiž se můžete vydat do bitvy. Jak se hra proměnila se podívejte v našem GamesPlayi, kam zasedne Vašek Pecháček a Kheynom.
fc359
Fight Club #359: Core Loop
Playerunknown’s Battlegrounds hýbe herním světem natolik, že se konečně dohýbala i k nám do redakce. Věřte nevěřte, ale Vašek s Alešem PUBG hrají a nepřekvapivě je to oba nesmírně baví. O své zážitky z modré zóny (a někdy i mimo ni…) se s vámi podělili ve Fight Clubu s číslem 359. Nešlo ale samozřejmě o jediné téma.

Nejnovější články