The 7th Guest: The Collector

The 7th Guest: The Collector

Články

Retro GamesPlay – The 7th Guest

The 7th Guest spatřil světlo digitálního světa v roce 1993, kdy jej na monitory milovníků videoher přinesla tehdy všudypřítomná ikonka Virgin. Tedy, přesněji řečeno, Virgin vydal tuhle kombinaci interaktivního filmu a adventury studiu Trilobyte pro které šlo o první hru. The 7th Guest patří k ikonickým experimentům herních devadesátých let a proč tomu tak je vám předvedou Pavel Dobrovský a Honza Olejník.

LEVEL slaví 20 let a číslo 249 vychází s 20 sběratelskými obálkami

Skoro na den přesně před dvaceti lety vyšlo první číslo Levelu. Časopis si od té doby prošel celou řadou změn, zaznamenal velké úspěchy, ale také pády, přičemž z toho posledního se začátkem roku 2013 málem nevzpamatoval. Nakonec to ale všechno přežil a tím nejlepším důkazem je číslo 249, kterým 20. narozeniny Levelu slavíme. Na stánky a do elektronických distribucí se dostává právě v těchto dnech a symbolizuje jej hlavně dvacet sběratelských obálek - každá za jeden rok, co LEVEL vychází. Co ale v novém Levelu najdete dál?

Kickstartery a kickfaily

Ne každý projekt, který přijde na Kickstarter vzlétne ke hvězdám. Naopak, naprostá většina z nich neuspěje. Michal Rybka se na základě údajů, které si zpracovával před svou vlastní kickstarterovou kampaní Dan Vávra, pokusil odhalit, jaké jsou hlavní důvody toho, že občas i velmi slibné hry sítem veřejného financování neprojdou. Jeho článek vyšel původně v Levelu 243 a na Games.cz jej vydáváme i proto, že bychom vás rádi upozornili na aktuální Level 244, který je právě v prodeji a podobných témat, zamyšlení a rozborů nabízí tradičně celou řadu.

Puzzle horor 7th Guest se vrací s novým dílem na Kickstarteru

Ach, další herní "legenda" sáhla po Kickstarteru v naději, že vrátí na světlo světa kdysi populární, dnes již pozapomenutou značku. Čerstvě spuštěný Kickstarter The 7th Guest 3: The Collector slibuje stejné mechaniky jako kultovní The 7th Guest z počátku 90. let, čili ďábelské a notně surrealistické hádanky zalité děsivou omáčkou ve stylu Edgara Allana Poa. V čem je tedy háček?