The Dig
Věková dostupnost

The Dig

Články

Retro GamesPlay: hrajeme sci-fi adventuru The Dig

Z dílen LucasArt a LucasFilm vzešla celá řada legendárních adventur včetně Indiana Jones nebo Monkey Island, ale i kousků méně známých. Patří mezi ně třeba výborná scifárna The Dig, která se od zbytku produkce firmy liší už třeba vážným tónem, absencí humoru nebo zápletkou, která vychází ze scénáře, co původně vznikl pro seriál Neuvěřitelné příběhy od Stevena Spielberga (krom dalších spoluautorů). Svou kvalitou se však The Dig může nejenom s ostatní produkci směle rovnat, jak se můžete přesvědčit v dalším retro gamesplayi.

V nabídce GOG zažívá digitální premiéru trojice her od LucasArts včetně westernové střílečky Outlaws

Od té doby, co Disney koupila LucasFilm a tím pádem i LucasArts, zažívají fanoušci starších her na GOG hody. Už se dočkali nálože Star Wars her i několika dalších pamětihodných kousků a za pozornost stojí i čerstvá várka, která nabízí parádní mix akcí a adventur z dílny LucasArt včetně Outlaws, Zak McKracken and the Alien Mindbenders nebo Indiana Jones and the Emperor's Tomb. Nutno dodat, že všechny tři jmenované hry jsou v digitální podobě k dispozici vůbec poprvé. Hurá!

Historie adventur #3: revoluce z ranče Skywalker

Pokračujeme v seriálu o historii adventur, který byl původně připraven jako přednáška pro komponovaný videoherní večer Press Start v Bio Oko. První díl pojednával o vzniku adventur a textovkách společnosti Infocom, druhý díl se zabýval prvními grafickými adventurami z produkce společnosti Sierra.