The Flock
Věková dostupnost

The Flock

Články

Vychází „dočasná“ experimentální multiplayerovka The Flock

Vzpomínáte na The Flock? Je to ta hra, která má globálně omezený počet hráčských životů. Jakmile vyprší, nepůjde už koupit a hráči, kteří ji mají v knihovně na Steamu budou vpuštěni do unikátního klimatického finále (viz náš článek). V jádru jde ale o hororovou multiplayerovou akci, v níž všichni začínají jako členové titulního Hejna, kostlivé nestvůry obývající zničenou Zemi. Nicméně, ve hře je i Artefakt Světla, který promění prvního člena Hejna, který jej najde na Nosiče.

Unikátní co-op akce Flock začne počítat úmrtí hráčů za týden

Jako velmi zajímavý experiment se jeví multiplayerový horor The Flock, který bude počítat hráčům úmrtí. A jak jsme psali už dříve, příliš mnoho smrtí znamená konec hry - absolutní. Jakmile hráči zemřou celkem 215 358 979 krát, tak se hra přestane prodávat a nastane další, finální fáze. Těžko říci, co tím tvůrci sledují, jde však o projekt originální, což je samozřejmě zajímavé. Pokud to vnímáte podobně, můžete se do experimentu zapojit od 21. srpna, kdy hra vyjde Steamu, na stránkách hry (kde lze spatřit i počitadlo zbývajících životů) i na Humble Storu.

Fight Club #236 HD: Gundam sem, Gundam tam

Je vedro! Překvapivě, vzhledem k tomu, že vrcholí léto. Přesto jsme se i tuto středu pokusili podat během vysílání tradičního podcastu Fight Club slušný výkon. Předstírat, že jsou „cool“ se pokoušeli Pavel Dobrovský, Adam Homola, Lukáš Grygar a Petr Poláček, kteří rozebrali následující témata.

Jakmile v něm zemře příliš mnoho hráčů, horor The Flock se přestane prodávat a nepůjde hrát

Už jen nápad přijít s multiplayerovým hororem je hodně netradiční. Ale ne, vývojářům ze studia Vogelsap to nestačilo. Rozhodli se přijít s něčím až revolučním a možná pro samotnou hru, která se jmenuje The Flock, i sebevražedným. Předem bude daný celkový počet životů, který se s každou hráčskou smrtí sníží. Jakmile dosáhne hodnota nuly, hra bude stažena z prodeje a ti, kteří ji v danou chvíli vlastní dostanou možnost zahrát si apokalyptické finále, které se bude dějově vztahovat k celé zápletce.

Otestujte alfa verzi hororové multiplayerovky The Flock

Asymetrická multiplayerovka s prvky hororu The Flock spěchá k vydání mílovými kroky. Vývojáři, což je mimochodem partička studentů, se s vývojem posunuli alfa fáze, do které se můžete přihlásit i vy. Není to ale tak, že by vývojáři stiskli tlačítko a ze stávající verze by se magicky stala alfa. Naopak na hře údajně zamakali a řadu prvků kompletně předělali, jak má dokázat nové video a obrázky.

Zkouška strašení na prvních záběrech z multiplayerového hororu Flock

Pánům ze studia Vogelsap to chvíli trvalo, ale nakonec jsme se videa přímo z hraní hororové multiplayerovovky The Flock dočkali. Jak jsme si už řekli minule, The Flock chce zaujmout odlišným pojetím multiplayeru, kdy všichni začnou na straně jedné, ale po dosažení artefaktu se jeden šťastlivec přesune na stranu druhou. Je jasné, koho pak bude zbytek smečky lovit...