The Mandate

The Mandate

Články

Megalomanské vesmírné RPG The Mandate vyjde začátkem příštího roku

Pavel ve svých dojmech z hraní sci-fi RPG The Mandate napsal, že je „zrůdně megalomanská,“ což je trefné zhodnocení situace vzhledem k tomu, že The Mandate má opravdu široký záběr. Jak jinak označit hru, která mísí prvky realtime strategie s RPG, k tomu přidává otevřený svět a především desítky členů posádky, o níž se jako kapitán vesmírné lodi staráte? To vše v universu, které reaguje na vaše chování a volby, jež během hraní uděláte. Jenže, víte, jak je to s megalomanskými projekty… mají tendenci se opožďovat.

Megalomanský sci-fi projekt The Mandate chce být vším a zatím se to daří

Kickstarterový The Mandate od studia Perihelion se dá popsat jako velmi atraktivní cvičení změny měřítka. Cože? Ano! Od vývoje vlastního hrdiny přeostříte do skupinové taktické strategie na palubách obřích vesmírných lodí, následně se odpoutáte k epické mezihvězdné bitvě a přiblížíte se k domácí základně, na které trénujete kapitány svých lodí a vyrábíte nové zbraně a lodě. Neustále budete měnit makro za mikro, omezené komorní bojiště za vesmírné pláně nebo intimní RPG život hrdiny. The Mandate se tak pohybuje na pomezí 4X strategií, RTS a RPG. Skoro bych napsal, že je zrůdně megalomanská, kdyby podle ukázek nebylo jasné, že je... zrůdně megalomanská.

Vesmírná "carská" strategie The Mandate vyjde začátkem příštího roku

Už je to nějaký pátek, kdy jsme naposledy psali o svérázně stylizované vesmírné strategii The Mandate, která spojuje space operu s kulturním připodobněním k carskému Rusku. Několik měsíců bylo ticho po pěšině, ale hra žije a zjevně se jí daří. Hra by se totiž měla v nějaké formě objevit na letošním Gamescomu. The Mandate pochází z dílen týmu Perihelion Interactive a má za sebou úspěšnou kickstarterovou kampaň k níž nyní snad přidá i úspěšnou německou kampaň právě na Gamescomu.

Plánování vesmírných soubojů na videu z RPG The Mandate

Vypořádat se s úspěchem na Kickstarteru není jednoduché, jakkoli obecně a nechutně poučně takové zvolání může znít. Vývojáři z Perihelion si ale ze svého prosincového úspěchu na KS do kalhot nenadělali, což dokazují pravidelné updaty o pokroku vývoje komplexního sci-fi RPG The Mandate. Poslední video například v akci ukazuje Battle Orchestrator, nástroj sloužící k plánování dalších kroků v průběhu vesmírných střetů.

Ambiciózní sci-fi RPG Mandate představuje akci v interiérech

Videí z The Mandate vyšlo v posledních dnech hned bylo několik, ale nyní se můžete podívat na hru v pohybu při akci na palubě lodi. Tvůrci komunitu nešetří a pořád jí sypou nový a nový obsah - po vesmírných soubojích je tak nyní na řadě něco komornějšího. Kickstarter už holt pomalu finišuje (v tuto chvíli zbývá cca 60 hodin do konce) a tak je nutné z lidí dostat na poslední chvíli co nejvíc. The Mandate sice nebude žádný mnohamilionový fičák, ale zaplatil se už teď a možná bude i nějaký ten stotisícek navíc. Vývojáři chtěli 500 tisíc dolarů, teď mají 575 tisíc dolarů.

Sci-fi RPG Mandate splnilo kickstarterový cíl, přidává nové video

Třikrát hurá. Ač jsem byl skeptický, nakonec to skvěle vypadající vesmírné strategické RPG The Mandate dosáhlo na svůj kickstarterový cíl, který byl stanovený na půl milionu dolarů. Připomeňme tedy, že v carsko-sovětské stylizaci se stanete velitelem flotily a jedné základny. Budete létat po galaxii, provádět diplomacii a samozřejmě spravovat své posádky.